Progovorio brat Srpkinje koja je spasila dijete u Americi: "Plakao sam..."

Foto: Facebook

IRENA IVIĆ koja je postala heroj u Americi nakon što je spasila dijete od smrzavanja u rodnom je Prokuplju radila kao odgajateljica.

Irena je tijekom vožnje zapazila dijete kako trči trotoarom boso i samo u bodiju na hladnoći. Djetešce je plakalo, a Irena je zaustavila autobus i izašla te ga uzela u naručje. Jedna od putnica u autobusu ponudila joj je svoju jaknu kako bi omotale dijete u nju.

Portal Prokuplje na dlanu piše da je Irena u svom rodnom gradu do 1999. godine radila kao odgajateljica, a onda je odlučila potražiti bolji život. Do 2005. je povremeno boravila u Americi, nije znala jezik, a zeleni karton navodno je dobila na lutriji.

Po dolasku najprije je vozila kamion, potom školski autobus, a na kraju je prije dvije godine dobila stalni posao u gradskom prijevozu.

"U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla tamo, morala između ostalog i to naučiti. Kada sam vidio što je uradila i gledao snimku, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je netko meni blizak pokazao humanost i ljudskost", rekao je njen brat Dejan Drobnjak, istaknuvši da je ponosan na sestru.

Dodao je da je uvijek bila borac i humanist, a kako u Americi ne može raditi kao odgajateljica, postigla je maksimum u poslu kojim se bavi.

"Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mjesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru", rekao je.

Dijete koje je spasila rođeno je u Americi, no roditelji mu dolaze iz Mianmara. Majka se poslije porođaja borila s PTSP-om pa nije primijetila da joj je dijete nestalo. Nasreću, Irena ga je vidjela i spasila.

Pročitajte više