Programer Luka pao na pitanju za 125 tisuća kuna. Biste li vi znali točan odgovor?

Foto: HRT

U NOVOM izdanju kviza Milijunaš emitiranom u četvrtak, 1. prosinca, nastupao je programer iz Širokog Brijega koji živi u Zagrebu. Na osmom pitanju, iz književnosti, Luka je zatražio prvog džokera. Pitanje je glasilo - koje je djelo, nadahnut iskustvom iz Krimskog rata, napisao Lav Nikolajevič Tolstoj: Tihi Don, Kavkaski krug kredom, Hamlet ščigrovskoga okruga ili Sevastopoljske pripovijesti.

Još jedan pouzdani džoker zovi bio je siguran da je riječ o Sevastopoljskim pripovijestima. Luka je prihvatio njegov savjet i osvojio osam tisuća kuna. Luki baš nije bilo jasno deseto pitanje, ono za 32 tisuće kuna. Nije shvaćao o čemu je riječ te je najprije zatražio džokera pola-pola, a nakon toga i "pitaj publiku". 

Riskirao za 64 tisuće

Pitanje je glasilo: Između koja dva broja u nizu 4, 9, 2, 1, 8, 5, 7, 6, 3 jedino može stajati nula? U ponudi su bili A - između 4 i 9, B - između 2 i 1, C- između 1 i 8 te D - između 6 i 3. Nakon džokera pola-pola ostali su A - između 4 i 9 i C - između 1 i 8, no Luki ni to nije pomoglo da shvati pitanje te je zatražio i pomoć publike. Za odgovor A odlučilo ih se 58%, a za C 42%. Luka se nije mogao odlučiti ni za jedan.

"Ako nije matematički niz, kakvu su vam igru mogli prirediti sastavljači pitanja. Igru čega", pokušao je Tarik svojim pitanjima pomoći natjecatelju. I onda se Luka kockao, rekao da je odgovor C i - pogodio.

Nastavivši igru bez džokera, Luka je na 11. pitanju, iako nije znao odgovor, ponovno riskirao. Na pitanju za 64 tisuće kuna trebao je odgovoriti koji je naš tenisač, kad se zbroje sve kategorije, osvojio najviše Grand Slamova u seniorskoj konkurenciji. Ivan Dodig, Nikola Pilić, Mate Pavić ili Nikola Mektić? 

Dvoumio se između Ivana Dodiga i Nikole Mektića. Kao konačan odgovor naveo je Ivana Dodiga i tako došao do iznosa od 64 tisuće kuna.

Pao na pitanju za 125 tisuća

Na sljedećem pitanju, za 125 tisuća kuna, Luka se kockao. Pitanje je glasilo: Koji je aktualni monarh jedini posjetio Južni i Sjeverni pol? U ponudi su bili Albert II., Filip VI., Charles III. i Naruhito. Luka se prvo dvoumio i na kraju je odlučio riskirati još jednom i reći Naruhito. Nažalost, pogriješio je i zaradio 32 tisuće kuna.

Pročitajte više