Promijenio je rap, a sad dobiva zvijezdu na Stazi slavnih 26 godina nakon smrti

Foto: Profimedia

REPER Tupac Shakur će dobiti zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih 26 godina nakon svoje smrti.

Hip-hop zvijezdi bit će odana počast ceremonijom na prestižnoj šetnici u Los Angelesu 7. lipnja, a gospodarska komora Hollywooda potvrdila je L.A. Timesu da će reper dobiti posthumno priznanje. Shakur, čija će zvijezda biti 2758. na Stazi slavnih, bio je reper rođen u New Yorku koji je snažno utjecao na hip-hop, posebice na rap scenu zapadne obale.

Sekyiwa "Set" Shakur, Tupacova sestra, prihvatit će tu čast u njegovo ime tijekom formalne ceremonije otvaranja njegove zvijezde. Radiovoditelj iz Los Angelesa Big Boy vodit će ceremoniju, dok će redatelj Allen Hughes i pisac Jamal Joseph biti gosti govornici.

Shakur, čije je umjetničko ime bilo 2Pac, izdao je svoj debitantski album 1991. te nastavio uživati ​​u uspjehu na ljestvicama s hitovima poput California Love, All Eyez on Me, Changes i I Ain't Mad at Cha.

Preminuo je 13. rujna 1996. u dobi od 25 godina, nakon što je upucan s četiri hica u Las Vegasu. Godine 2004. njegov posthumni singl Ghetto Gospel, koji sadrži sample iz pjesme Indian Sunset Eltona Johna, dosegao je prvo mjesto britanske ljestvice singlova.

Pročitajte više