Promocija njene knjige rasplakala Zagrepčane: "Pametna žena bez sise može"

Foto: Saša Tomić/Instagram

"PAMETNA žena bez sise može", bila je jedna od stvari koje su prijatelji rekli Martini Mlinarević Sopti kad je saznala da ima rak dojke, a ona se i sama borbi protiv opake bolesti slično postavila, sa stavom i velikom dozom humora. 

Svoje je iskustvo ova spisateljica, internetska kolumnistica i dugogodišnja Indexova suradnica, opisala u knjizi Huzur koja je svoju zagrebačku promociju imala u subotu. Martina, o čijim intimnim i emotivnim tekstovima govori cijela regija, okupila je veliki broj svojih čitatelja, a nakon službenog dijela promocije brojnim je fanovima strpljivo potpisivala knjige i slikala se s njima. 

Suze na pozornici

Promociju je vodio Tarik Filipović s kojim je Martina i u dugogodišnjem prijateljskom odnosu, a koji je sa suprugom Lejlom Martinu redovito posjećivao u bolnici. Svojim je duhovitim upadicama Tarik razbijao prilično emotivnu atmosferu kakva se mogla i očekivati na promociji jedne takve knjige. 

Dijelove iz knjige čitale su glumice Maja Posavec i Kristina Krepela koja je ovaj nastup doživjela toliko emotivno da joj se u glasu čulo kako zadržava suze. Promociji su prisustvovali i novinarka Nina Slišković-Goleš, komunikolog i stručnjak za odnose s javnošću, Božo Skoko i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko, također Martinin bliski prijatelj.

"Smijemo ne biti dobro"

"U vremenu kad je bitno samo da budemo dobro, da budemo nasilno dobro, čak i kad nismo dobro, Martina nam je pokazala da smijemo i ne biti dobro", rekla je Nina Slišković-Goleš koja je Huzur čitala dok se i sama nalazila u bolnici i borila s bolešću. Pričajući o tome iskustvu, zaplakala je na pozornici. 

O knjizi se oglasila i sama Martina, ali u puno veselijem tonu, zahvalivši se svima koji su je pratili, čitali i podupirali. 

Druženje s čitateljima

"Žao mi je što nisam mogla odgovoriti svima na poruke podrške koje ste mi slali, no sve sam ih pročitala i puno su mi značile u jednoj od najtežih godina u mom životu", rekla je ona i pozvala fanove da joj se pridruže na pozornici, zagrle je i pozdrave, što su oni s veseljem učinili. 

Red koji se stvorio za potpisivanje bio je prilično dugačak, a druženje s čitateljima potrajalo je gotovo dva sata, puno duže od službenog dijela jer je spisateljica za svakog tko joj je pristupio imala nekoliko riječi i osmjeha, te se je sa svakim strpljivo pozirala za selfije, dajući tako svojim čitateljima do znanja koliko joj znači njihova podrška. 

O knjizi

Knjiga Huzur priča je o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, a nosi intrigantan naziv: Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života. Huzur insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran

Prodajom knjige u potpunosti financira svoje liječenje koje plaća sama. Primjerak možete naručiti na - http://mlinarevicsopta.com/.

Pročitajte više