Prosječni Britanac na življenje potroši 1,5 milijuna funti

Prosječni Britanac, u razdoblju otkad postane punoljetan pa do smrti potroši 1,5 milijuna funti, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u utorak. L

Troškovi stanovnja, prehrane, odijevanja čine jednu trećinu tog iznosa, prema podacima istraživanja koje je obavilo osiguravajuće društvo Prudential.

Porezi čine jednu petinu životnih troškova, a slobodno vrijeme nešto malo manje.

"Prema staroj izreci samo su dvije stvari sigurne u svačijem životu - a to su porezi i smrt, kazao je direktor društva Angus Maciver.

Studija nadalje otkriva da muškarci u Britaniji daju 30 posto više novca dobrotvornim ustanovama, ali zato prosječni Britanac potroši 98.000 funti na večernje izlaske, što je čak 40 posto više od žena.

Muškarci nadalje troše dva i po puta više na eletronske naprave, zatim dvaput više na hobije i sportove i 66 posto više na vozila.

Ukupno troškovi života prosječnog muškarca iznose 1,7 milijuna funti, a to je 21 posto više nego li u žena čiji troškovi iznose 1,4 milijuna funti.

Studija je također pokazala da je London najskuplji dio Britanije za život. Tako prosječni Londončanin potroši oko dva milijuna funti na proces življenja u tome gradu od 18. godine pa do groba.

(Hina) xrt ysd

Pročitajte više