Prošlo je 12 godina od serije Ne daj se, Nina, neki glumci su neprepoznatljivi

Foto: Press/Youtube/Instagram/Karmen Oblak

HRVATSKA serija Ne daj se, Nina, napravljena prema predlošku Ružne Betty, pratila se 2008. godine, a u njoj su se pojavili brojni hrvatski glumci. 

1. Nina Brlek 

Uloga simpatične i vrijedne, ali neugledne Nine Brlek, koja se pokušava probiti u svijetu visoke mode, proslavila je mladu glumicu Lanu Gojak. 

Lanu su mnogi zapamtili po toj ulozi, a danas glumica izgleda puno drugačije od skromne Nine.

U međuvremenu je drastično smršavjela, a nevjerojatnu liniju je pokazala i u jednoj kampanji za kupaće kostime. 

Prošle se godine udala za osam godina starijeg redatelja Sinišu Bajta. 

2. David Glowatzki

Nininog šefa, bogatog nasljednika prestižne modne kuće, glumio je Robert Kurbaša koji je imao uloge i u brojnim drugim hrvatskim serijama (Zlatni dvori, Ruža vjetrova, Pod sretnom zvijezdom, Dolina sunca, Urota...).

Glumio je i u predstavi Tko je ubio Zvonka Bušića, a svojevremeno je otkrio da se bavi izradom krunica te se požalio da mu zbog vjere pati karijera

"Danas, u resoru scenskih umjetnika, ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša. To je veliki problem", rekao je tom prilikom. 

3. Patricija Vučković

Jedna od osoba koje Nini zagorčavaju život je njena kolegica Patricija koja, za razliku od radišne i uporne Nine, karijeru gradi na izgledu i flertu. Nini neprestano pokušava podvaliti kako bi se probila na njenu poziciju. Glumila ju je atraktivna glumica Bojana Ordinačev. 

Nakon velikog uspjeha serije Ne daj se, Nina, koja je bila iznimno popularna u njenoj rodnoj Srbiji, zaigrala je u srpskoj seriji Istine i laži. Sudeći po fotkama koje objavljuje na Instagramu, izgleda jednako dobro kao i prije 12 godina. 

4. Barbara Vidić

Patricijinu najbolju prijateljicu i Davidovu zaručnicu, razmaženu Barbaru, glumila je Kristina Krepela. 

Lijepu Kristinu u posljednje vrijeme ne vidimo često u javnosti. Pojavila se u brojnim hrvatskim serijama, a imala je i manju ulogu u seriji Igra prijestolja. 

5. Marko Savić

Davidovog razuzdanog prijatelja Marka na kojeg je oko bacila zgodna Patricija glumio je crnogorski glumac Andrija Milošević.

Andrija je kasnije stekao veliku popularnost glumeći u seriji Andrija i Anđelka. Poznat je i po svom humoru kojim često razveseljava pratitelje na Instagramu, gdje izvodi skečeve i priča viceve. 

6. Petar Vidić

Barbarinog brata koji Davidu pokušava preoteti mjesto na čelu obiteljskog poslovnog carstva glumio je Petar Ćiritović. 

Ćiritović se često pojavljivao u ulogama negativaca, a mnogi ga pamte po ulozi Luke Dragana u seriji Obični ljudi. Ulogu je dobio i u seriji Jugoslovenka redatelja Romana Majetića koja bi se trebala prikazivati od listopada ove godine na srpskoj televiziji Pink. 

Pročitajte više