Prva žena u Hrvatskoj s transplantiranim srcem koja je rodila: Nisam gubila nadu

Screenshot: Nova TV

NAKON 15-godišnje borbe koju su obilježila zatajenja srca i česte reanimacije, Marija Galić prije tri godine dobila je novo srce. Iako joj se tada pomisao da dobije dijete činila nemogućom, ona je unatoč svim nedaćama postala prva majka s transplantiranim srcem u Hrvatskoj, prenosi Dnevnik.hr.

"Meni se to činilo kao vječnost. Kad vam dođe profesor i kaže, magla je u Zagrebu, Ljubljani, avion ne može sletjeti, a imali smo srce za vas. Mislim si: 'Pa niste mi trebali ni reći.' Onda sam uvijek mislila da to ionako nije bilo pravo srce za mene", prisjetila se Marija dugogodišnje borbe.

Marija je stavljena na hitnu listu za dobitak novog srca, sedam tjedana je čekala poziv doktora i na kraju ga dobila. Njeno novo srce stiglo je 2016. godine iz Njemačke.

"Samo je došao dežurni liječnik i rekao: 'Na ovaj poziv se morate javiti.' Čim sam vidjela na mobitelu prof. Miličić, znala sam. Pitao me: 'Kako si?', ja kažem: 'Dobro sam.' Pitala sam što ima za mene, a on kaže: 'Stiglo je srce", ispričala je.

Iako je trudnoća u njenom stanju bila jako rizična, Marijina volja za stvaranjem novog života bila je jača od svega, zbog čega je naposljetku postala prva žena u Hrvatskoj koja je rodila s transplantiranim srcem. "Dan danas bi bilo lijepo da toj obitelji, koja je donirala život svojih najmilijih, dam do znanja da se poslije spašavanja mene rodio još jedan novi život", rekla je Marija.

"Imala sam osjećaj da sam preživjela za neki drugi cilj, a taj cilj je trudnoća. To je bilo jače od mene, to je bila moja želja, po cijenu mog života", dodala je.

Liječnici nisu do kraja podržali njenu odluku da zatrudni, no Marija nije odustala od svoga nauma, a nakon osam mjeseci pokušavanja napokon joj se ostvarila najveća želja u životu.

"Nadu nikad nisam izgubila, ali proplakala sam suze i suze. Nije bilo crtice prvi put. Bila sam razočarana nakon mjeseci pokušaja i bacila sam test. I nakon nekog vremena ga ponovo izvadim i vidim i drugu crticu. Bila sam u šoku. Presretna, ali u šoku. Ma, je li moguće?", otkrila je.

Siničića je dobila prije tri godine te ga odlučila nazvati Toma što znači blizanac i čudotvorac. "I za sve one koji su bili nevjerni, kao nevjerni Toma, evo, neka vjeruju u čuda", rekla je.

Presretni roditelji malog Tome kažu da im je ovo najljepši božićni poklon koji su mogli zamisliti. 

"Stavili smo ga pod bor i čudili se: 'Pa otkud ti?' Ne može bolje, ovo je sad zaokružena priča", rekao je suprug Domagoj.
 

Pročitajte više