Prvi hrvatski katalog knjiga na Internetu

Projekt KIS knjižni informacijski sustav, prvi je hrvatski katalog knjiga za prodaju, a pretraživanje te najpotpunije baze podataka o knjigama na hrvatskom tržištu nalazi se na adresi www.knjiga.hr, priopćeno je danas iz zagrebačke nakladničke kuće ´Faust Vrančić´.

Na tom prvom hrvatskom portalu za izdavaštvo mogu se pretraživati podaci o više od 90 posto naslova koji su trenutačno prisutni na tržištu knjiga u Hrvatskoj.

Mjesečno se unosi od 300 do 900 naslova, a podaci o knjigama unose se dok su one još u tisku.

Osim na Internet stranici, katalog će uskoro biti dostupan i u tiskanom kataloškom obliku, te u magazinu ´Op.a.´ u kojem se nalazi katalog knjiga izašlih u protekla tri mjeseca.

Katalog omogućava veliku preglednost tržišta knjiga i ubrzan protok informacija o najnovijim knjigama. U Hrvatskoj danas godišnje izlazi oko pet tisuća novih naslova, što je puno više od onoga što kritika i knjižare mogu pratiti. Stoga KIS omogućava novim naslovima daleko veću prisutnost na tržištu.

Na Internet stranici www.knjiga.hr može se pretraživati po naslovu, autorima, nakladnicima i predmetnom kazalu sa 89 predmetnih lista.

Osim toga, mogu se pročitati osvrti o knjigama te najnovije vijesti iz književnosti u zemlji i svijetu. Ujedno, otvoren je i forum za one koji žele razmijeniti razmišljanja o izdavaštvu, književnosti i knjizi općenito.

Pročitajte više