Publika zeznula Zagrepčanina na pitanju za 5000 eura, samo 19% ih znalo točan odgovor

Foto: HRT

U VEČERAŠNJOJ emisiji kviza Tko želi biti milijunaš? sudjelovalo je dvoje natjecatelja.

Emisiju je otvorio Igor Barinić, 45-godišnji skladištar iz Zagreba, koji je u prošloj emisiji osvojio 150 €. Nastavio je emisiju s tri džokera, a prvi, "pola-pola", iskoristio je na devetom pitanju. Trebao je odgovoriti koji je bend pukom slučajnošću prvi singl objavio na dan premijere prvog filma o Jamesu Bondu: The Beatles, U2, Queen ili The Cure? Nakon suženog izbora odgovorio je The Beatlesi i osvojio 2500 €.

Igor je zapeo i na pitanju za prelazak drugog praga. Hlapić je bio postolarski šegrt, a Oliver Twist... - mesarev šegrt, konjušarev šegrt, kovačev šegrt ili pogrebnikov šegrt, glasilo je pitanje. Nije znao odgovor na pitanje, pa je pozvao džokera, koji je mislio da se radi o konjušarevu šegrtu. 

S obzirom na to da je bio nesiguran, Igor je tražio i pomoć publike. Njih 2% odgovorilo je mesarev šegrt, 27% konjušarev šegrt, 52% kovačev šegrt i 19% pogrebnikov šegrt.

Prihvatio je mišljenje publike, a to je bilo i njegovo prvotno mišljenje, no publika je pogrešno odgovorila pa je otišao kući sa 150 €. Točan odgovor bio je pogrebnikov šegrt.

Sljedeći natjecatelj bio je 55-godišnji Denis Patafta iz Zagreba, dramski pedagog, glumački učitelj i odnedavno psihoterapeut. Zapeo je na devetom pitanju koje je glasilo: "Koja država na zastavi ima natpis 'Libertas'?" Ponuđeni odgovori bili su Andora, Lihtenštajn, San Marino i Vatikan.

Denis je potom iskoristio džoker "pola-pola" pa su kao ponuđeni odgovori ostali Andora i San Marino. Naposljetku je kao konačan odgovor rekao San Marino i osvojio 2500 €.

Denis osvojio 5000 €

Denis je zapeo i na 11. pitanju na kojem se tražilo da odgovori što od navedenoga označava prednje jedro na jedrilici - genova, venezia, ancona ili pescara? Zatražio je pomoć publike. Njih 34% odlučilo se za genovu, 15% za veneziju, 13% za anconu, a 38% za pescaru.

Denis je imao dvojbu genova ili ancona, pa je probao preko talijanskog dešifrirati i doći do točnog odgovora, što mu nije uspjelo. Odlučio se za odgovor C - ancona i pogriješio. Točan je odgovor genova. Denis Patafta kviz je napustio s osvojenih 5000 €. 

Pročitajte više