Puma: Primjer interakcije stila i sporta

DA SE modna revija ne treba sastojati isključivo od predstavljanja vrtoglavo skupih haljina, precijenjenih torbi i ostalih ženskih  detalja za koje se često mora odvojiti i cijela jedna prosječna hrvatska plaća kako bi si ih ljepši spol priuštio dokazala je sportska kuća "Puma".

Naime, da moda može zainteresirati i biti zabavna, a opet i korisna, moglo se doživjeti u Domu za kulturu Remetinec koji je danas bio središte sportske elegancije, ugodnih materijala i opuštene atmosfere. Iako je "sastanak" zakazan prije podne zbog čega je vidno nedostajalo poznati za koje su inače rezervirana mjesta u prvim redovima, revija je bila dinamična, zanimljiva  ili kako bi oni najkritičniji rekli "gledljiva".

Današnja sportska odjeća predstavlja nešto više od "obične krpe koju navučete kad idete na jutarnji jogging"

Novitet koji nikoga tko se našao tamo nije ostavio ravnodušnim mogao bi postati  učestala praksa na raznim weekovima i porterima. Riječ je o hologramskoj projekciji modela. Na ogromnom zidu prešetavali su se virtualni modeli koji su u 3D dimenziji nosili najnovije "Puma" kolekcije. Nakon što je svojevrsni eksperiment više-manje prošao kod publike, pistom su prošetali modeli odjeveni u novu kolekciju za jesen/zimu 2009. Kako je primarna ideja da sportska odjeća prvo mora zadovoljiti udobnost, a tek zatim estetski izgled, to se dalo osjetiti i na ovim modelima.

Međutim, iz kolekcije u kolekciju ravnoteža između to dvoje dovedena je do jedna zavidne razine, te današnja sportska odjeća predstavlja nešto više od "obične krpe koju navučete kad idete na jutarnji jogging". Puma Running je jedna od četiri kolekcije te je pravi primjer interakcije stila i sporta. Samim pogledom na kolekciju ona odaje svoju lakoću ergonomiju i prozračnost svim proizvodima.

S.C.
Foto: Borna Čavrag

Pročitajte više