Pušiona: Hrvatski vojnik

09:00 Buđenje

Istraživanja na terenu su pokazala da je hrvatski civilni vojnik u civilnom životu aktivan uglavnom vikendom te da mu ovakav vojni raspored nimalo ne paše te da ga činjenica da se mora ustajati baš u devet malo nervira.

Međutim, druga istražvanja su pokazala da hrvatskom civilnom vojniku ni jedan vojni raspored zapravo ne paše tako da se to njegovo nerviranje ne treba uzeti kao veliko zlo.

S druge strane, kao što je već poznato, sama vojna obuka svodi se na ispižđivanje novaka tako da se taj problem s njegovim nerviranjem da prihvatiti kao dio obuke jer, kao što je svim vojnim analitičirama poznato, najbolji vojnik je ispižđen vojnik.

10:00 Ispijanje kave i pozdrav Domovini

Dobar hrvatski civilni vojnik ima svaki dan u 10:00 popiti kavu, otvoriti prozor i pozdraviti Domovinu. Ako je ona dobre volje, može malo i popričati s njom. Tokom tog razgovora ima domovini dati do znanja da budno pazi na nju te se ona dok priča s njim mora osjećati sigurno i zaštićeno. Donosimo jedan od mogućih obrazaca:

- Ej, Domovino, šta ima?
- Je li tako mater pozdravljaš?
- Da.
- Dobro onda. Reci.
- Kako ti je sad kad je HDZ opet na vlasti?
- Super. Sanader mi je masu zgodniji od Račana i djeluje baš ono markantno i privlačno.
- Domovino, samo misliš kako će te ko pojebat. Evo ti kondom da se zaštitiš. Ja kao pravi hrvatski civilni vojnik moram paziti na tvoju zaštitu.
- Baš si divan, ali kako će biskupi reagirati na to?
- A Domovino, ti kao da ti je dvanaest godina! Znaš da biskupi neće ragirat ako te pojebe neki dobar i uzoran kršćanin.
- Hvala ti, moj civilni vojniče, ti mene baš voliš i uz tebe se osjećam baš sigurno.
- Naravno da te volim, ljepotice, ti si moja Domovina.

11:00 Postrojavanje u tramvaju

Uzorni hrvatski civilni vojnik ima da plati kartu u tramvaju kako bi pridonio gospodarskom rastu i boljoj financijskoj situaciji Domovine. Ako misli da to nema smisla raditi jer bi Domovina mogla potrošiti lovu na jednog od svojih jebača, ima pravo da šuti i kupi kartu jer šta on koji kurac ima mislit?!

Ako vidi stariju osobu ili trudnicu ili majku s djetetom ili invalida Domovinskog rata, ima da se digne i time pokaže da nije za kurac CIVILNI vojnik. Ako vidi kojeg starijeg invalida kako stoji, ne treba se ustajat. Ko mu jebe mater partizansku, nek stoji!

12:00 Izviđanje terena i upoznavanje s jedinicom

Teren na kojem hrvatski civilni vojnik uglavnom odrađuje svoju obuku je ono što je u narodu poznato kao kancelerija. Međutim, civilni vojnik ima da kancelariju doživi kao vojni poligon. Kako će on to izvesti, ovisi o njegovoj lucidnosti i spretnosti. Ako takva operacije iziskuje nekakve ilegalne radnje, ima da pazi da ga ne skuži neprijatelj ili, još gore, novinari.

Civilnim vojnicima u kancelarijama često se na rukovanje i testiranje daju jako softicirana oružja s kojim se HV tek upoznaje. Najčešće se radi o jako softiciranom uređuju kodnog imena Pentium2 s telefonskom vezom prema Internetu i printerom.

UPUTSTVA ZA DJELOVANJE:

- u slučaju da se civilni vojnik pokaže iznimno hrabrim te se spoji na Internet, ima biti jako pažljiv jer se radi o neprijateljskom teritoriju kojeg HV tek počinje otkrivati
- u slučaju da otkrije čemu služi printer, ima da o tome obavijesti nadređene, a da otkrića ni slučajno ne otkriva jedinici. Naime, kod prošlog otkrića došlo je do popriličnih šokova koji su loše odrazili na jedinicu. Naime, jedan civilni vojnik otkrio je da se ukucavanjem brojki na određena mjesta i pritiskanjem točno određenog redoslijeda tipki, printer može natjerati da printa više kopija istog teksta. To se loše odrazilo na veterane u kancelariji koji još uvijek koriste oružja kodnog imena pisaći stroj koji su se onda počeli osjećati beskorisno, čime im je jako narušen moral i borbena gotovost.

Kod upoznavanja s jedinicom, bitno je, osim već spomenutog, naglasiti da se od civilnog vojnika očekuje da pokaže veliko poštovanje prema veteranima te im, po potrebi, ode po kavu, duvan ili novine.

18:00 Povečerje

Potrebno je da se hrvatski civilni vojnik opusti nakon naporne cjelodnevne obuke (metode po izboru i unutar zakona) i pripremi se za daljnju obuku koja se izmješta iz kancelarije u prostor po izboru. Prostor ima da bude opremljen sofisticiranom napravom kodnog imena Pentium3 s pripadnim otvrđem (hrv. hardver) i omekšjem (hrv. softver) koje mora obuhvaćati i softver `Medieval total war`.

Nakon pozdrava domovini i prestanka opuštanja, civilni vojnik ima da u MTW-u odigra similuaciju od dva zadatka

1. gušenja unutarnjih nemaira
2. napad na Srbiju

Nakon obavljenog prvog zadatka, ima pravo na cigaretu, a nakon drugog na pivu i uzvik: `Jebali smo im majku!`

20:00 Večera

Hrvatski civilni vojnik ima da jede meso! Nemoj da bi mi neko neku zelenjavu ili soju i druge te pizdarije! Hrvatski civilni vojnik mora imati na umu da upravljanje softiciranim uređajima kao Pentium2 i igranje simulacija iziskuju agresivnost, a agresivnost iziskuje meso, a ne soju.

22:00 Slobodne aktivnosti

Seks ili drkanje, po izboru. Seks ima da bude s osobom suprotnog spola. Nemoj da bi koga vidijo da je peder i da mu `oči iskoču ka u varenoga zeca` (copyright by general Ljubo Česić-Rojs), a ako drka ima da mašta o Severini ili Jadranki Kosor. Nemoj slučajno da bi koga vidio da mašta o muškom ili, ne daj Bože, Carli del Ponte jer je to isti kurac ka muško!

Vikend aktivnosti

Za vrijeme vikenda hrvatski civilni vojnik ima da pogleda rukometnu utakmicu Slovenija-Hrvatska i ima zadatak da od prve minute počne sucu jebavat mater kako, u slučaju poraza, ne bi bio narušen moral stanovništva. U slučaju da sudac stvarno krade, ima da kaže: `Sad se više ne zajebajen. Stvarno krade, mater mu jeben!`

Nakon utakmice ima napraviti analizu ponašanja slovenskih navijača. Po slijedećim uputama:

- statistički utvrditi koliko navijača ima u vojnim jedinicama
- analizirati ponašanje hrvatski navijača u slučaju Dugopolje
- analizirati ponašanje slovenskih navijača tokom EP-a
- istraživanje nastaviti u ovom smjeru: Slovenski navijači su na hrvatskim automobilima probušili po dvije gume te su vozači morali plaćati slovenske vulkanizere od čega je njihova domovina imala neke koristi. Jedna frakcija hrvatskih navijači je u Dugopolju zapalila auto i nakon toga se između sebe potukla od čega njihova domovina nije imala nikakve koristi.
- ispitati da li teza koja proizlazi iz ovih činjenica `Hrvatski vojnik je agresivniji, a slovenski inteligentniji` stoji, te u slučaju da stoji, ispitati koje bi se odrazila na tijek međusobnog rata u slučaju izbijanja istog.

Pročitajte više