Pustolov Žućo se vratio iz Zagreba u svoj dom u Srbiji

MJEŠANAC boje retrivera, tijela terijera, a karakteristika još desetak drugih rasa doživio je zanimljivu šestomjesečnu avanturu.

Naime, ovaj četveronožni putnik se nekim čudom našao u Zagrebu, daleko od svog doma u  Šapcu u Srbiji. Njegovim vlasnicima, obitelji Daskalović, nije jasno kako se njihov pas uopće našao u hrvatskoj metropoli, a kada su ih kontaktirali iz nevladine udruge "Suza", mislili su da ih netko zafrkava jer su se pomirili sa činjenicom da im je pas nestao još prije šest mjeseci.

Za agenciju Beta Žućin vlasnik, Aleksandar Daskalović, je rekao kako je ovaj nestašni pas  i inače bio sklon bježanju od kuće. Žuću su dva puta hvatali radnici obližnjeg šinteraja, a treći put kad je pobjegao vlasnici su mu stavili mikročip, uz pomoću kojega se i sada vratio kući. Zagrepčani Boris Rihtar i Tanja Vukmanović, koji su pronašli Žuću, su uz pomoć veterinara i mikročipa saznali adresu Žućinih vlasnika te su im od prosinca prošle godine putem interneta slali poruke s fotografijama njihova psa.

A koncem siječnja ove godine privremena Žućina obitelj je psa dovezla njegovim vlasnicima u Šabac. Simpatična pseća avantura sa sretnim završetkom je zbližila dvije obitelji pa Daskalovići dolaze u Zagreb na koncert Depeche Modea.

R.I.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više