Račun albanskoga ribljeg restorana iznenadio turista iz Srbije: "Svaka čast"

Foto: Shutterstock/Facebook

JEDAN turist iz Srbije je tijekom ljetovanja u Ksamilu na jugu Albanije posjetio jedan riblji restoran u centru tog mjesta.

U Facebook grupi Odmor u Albaniji objavio je račun iz restorana. Na računu je kilogram školjki, po pola kilograma lignji i kozica, dvije grčke salate i piće. Račun je iznosio 3370 leka, što je prema hrvatskome tečaju oko 218 kuna.

"Svaka čast", napisao je turist.

Inače, cijene na ljetovanju aktualna su tema u svakoj sezoni, a mnogi informacije često dijele na društvenim mrežama. Osim onih pozitivno iznenađenih turista, brojni se žale na cijene.

Nedavno je u fokus javnosti došla pekarnica Riva na otoku Hvaru gdje jumbo pizza košta 500 kuna. Vlasnik te pekarnice je Tom Lekaj, a o cijenama pizze govorio je njegov brat Marjan Lekaj. Za Slobodnu Dalmaciju rekao je da su u pitanju stare cijene i da ovo nije ništa novo.

"Naš cjenik ima, lipo piše sve. Ima i skuplje. Vidiš, jumbo pizza margarita - 320 kuna, jumbo peperoni - 400, a imaš i ovaj jumbo hvarmix, samo ona ti dođe 480 kuna. Idu razni ovi dodaci gori. Odlična pizza", rekao je Marjan. 

>>Ako vam je pizza od 500 kuna skupa, nemojte ju jesti

Kaže da 500 kuna za jumbo pizzu u pekarnici nije pljačka i da svatko može birati hoće li je jesti.

"Nije ti pljačka to. Imaš izbor da jedeš. I različite cijene. Mi smo u startu imali najskuplje odma. Ako je bilo 30 kuna pizza, kod mene je duplo. I nikad problema nije bilo. Dobro, ajde, možda dva posto nekad. Naši ljudi, neki. Žene. Kaže on, zvat ću policiju. Pa šta ima policija s pizzama?! A ti zovi kad oćeš. Možeš ti i u restoran fini da ideš. U pizzeriju da ideš", kaže Marjan.

Pročitajte više