Rade Šerbedžija na Brijunima predstavio program Kazališta Ulysses za ovu sezonu

KAZALIŠTE Ulysses predstavilo je svoj program za ovogodišnju, 11. sezonu. Što će se sve događati na pozornici novinarima je na Velikom Brijunu izložio osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta Rade Šerbedžija. On je objasnio kako je državna potpora Ulyssesu neznatna u odnosu na cjelokupno koštanje jedne sezone i u odnosu na dotacije koje dobivaju drugi ljetni festivali.

Za ovogodišnju ljetnu sezonu Ulyssesa potrebno je 3 i pol milijuna kuna, a kazalište će od Ministarstva kulture RH dobit tek 82 tisuće kuna. Zajedno s potporom Istarske županije, koja je donirala 80 tisuća kuna, to je tek 4 posto od ukupnog iznosa potrebnog za realizaciju sezone.

Kazalište Ulysses ove će godine održati 25 izvedbi u 36 dana

O ovogodišnjoj premijernoj predstavi "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" govorila je redateljica Lenka Udovički, koja je novinarima predstavila glumački i autorski tim predstave. U ime glumačkog ansambla predstave novinarima se obratio glumac Ozren Grabarić, koji je izjavio da je u sveopćem deficitu entuzijazma među umjetnicima Ulysses prava oaza u kojoj je taj entuzijazam pokretačka snaga.

Kazalište Ulysses ove će godine održati 25 izvedbi u 36 dana - 21 izvedbu predstava u vlastitoj produkciji, jedno gostovanje i tri koncerta. Sezona počinje koncertom Rade Šerbedžije na tvrđavi Minor 16. srpnja, uz pratnju benda Zapadni kolodvor i goste iznenađenja. Taj koncert će obilježiti početak bogate kazališne sezone, čiji će centralni događaj svakako biti premijerna izvedba predstave "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" u režiji Lenke Udovički. Premijera je 22. srpnja, a predstava je na programu do 6. kolovoza.

3. kolovoza na programu je gostovanje beogradskog Ateljea 212 s predstavom "Trst" Miloša Radovića, u režiji Alise Stojanović, a za 1. i 2. kolovoza najavljeni su koncerti benda Dubioza kolektiv. Od repriznih predstava na repertoaru 11. sezone Kazališta Ulysses u kolovozu će zaigrati "Oluja" i "Kralj Lear", koji igra već jedanaestu godinu zaredom, s Radom Šerbedžijom u ulozi Leara. Više informacija na www.ulysses.hr.
 

Pročitajte više