Rade Šerbedžija nakon prošlogodišnje zabrane najavio koncert u Vinkovcima

Foto: Igor Soban/Pixsell

RADE Šerbedžija najavio je koncert u Vinkovcima.

Nakon što je HDZ u studenom spriječio održavanje njegovog koncerta u Vinkovcima koji se trebao održati 15. studenog, Šerbedžija je novi koncert zakazao za 22. svibnja ove godine. Potvrđeno je to i na njegovom službenom Facebook profilu, gdje uz vinkovački stoje i termini ostalih koncerata u regiji.

Podsjetimo, krajem listopada prošle godine Šerbedžija je tijekom koncerta u Lisinskom izjavio da mu je koncert u Vinkovcima zabranjen i da je to bio potez gradonačelnika Ivana Bosančića. Koncert je zaista otkazan, ali je Šerbedžija potvrdio da traže novi datum.

Bosančić je tada izjavio da on nije osobno zabranio Šerbedžiji da pjeva

"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući. Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom.

Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja.

Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno", napisao je Bosančić nakon što su mediji objavili što se dogodilo.

Pročitajte više