Rade Šerbedžija u šoku nakon smrti Natashe Ricardson: Samo sam šutio i plakao

DAROVITA britanska filmska i kazališna glumica Natasha Richardson, supruga glumca Liama Neesona i kćerka Vanesse Redgrave, zauvijek je napustila ovaj svijet. Nakon tragične nesreće na početničkoj stazi u jednom kanadskom skijalištu, glumica je preminula zbog teških ozljeda glave.

Natashina majka kuma je Radinim kćerima

Od drage kolegice oprostili su se mnogi holivudski glumci s kojima je glumila. Jedan od velikih Natashinih prijatelja bio je i naš glumac Rade Šerbedžija. Zbog snimanja filma, Rade nije mogao otputovati na posljednji ispraćaj drage mu kolegice te je stoga Natashinoj majci sućut morao izraziti preko telefona. "Samo smo šutjeli i plakali", rekao je Rade za časopis Extru. Naime, Natashina majka Vanessa Redgrave je dvostruka kuma Radinim kćerima Vanji i Milici, pa su oni više od kolega. 

"Natashu sam upoznao 1994. godine kada sam iz Londona došao u Los Angeles na promociju filma 'Before the Rain' koji je bio nominiran za Oscara. Budući da je Natasha u to vrijeme živjela u Los Angelesu i kao mlada poznata glumica imala tamo agente, Vanessa nas je povezala kako bi ona meni predložila koje agente da uzmem. Natasha mi je predložila svoga tadašnjeg agenta Scotta Harrisa s kojim surađujem i danas, tako da bi bez poznanstva s njom moj život i karijera bili bitno drugačiji", ispričao je Rade.

"Još se nisam čuo s Liamom, ali Lenka mi je prenijela da je vrlo hrabar i smiren zbog njihovih sinova, 13-godišnjeg Michaela i godinu dana mlađeg Daniela", ispričao je Rade. Njega je posebno pogodila njezina smrt jer je želio angažirati ovu talentiranu glumicu u svom novom filmu. Naime, Rade je imao u planu zaposliti Natashu za jednu od uloga u filmu "Oslobođenje Skopja", no nažalost od te suradnje neće biti ništa.

S.C.
Foto: JLP

Pročitajte više