Radili su na filmovima Prizivanje i Ono, a sad donose novi horor - Opsjednutost

Foto: Press

ŠTO AKO ne možemo vjerovati osobama koje pričaju priču jer nam namjerno lažu ili jer je njihova percepcija stvarnosti potpuno iskrivljena? To je temelj uznemirujućeg romana Henryja Jamesa The Turn of the Screw, objavljenog 1898. godine. Priču priča neimenovani pripovjedač koji sluša nekoga tko čita tekst koji je napisala mlada žena koja je bila zaposlena kao dadilja dvoje siročadi, dječaka i djevojčice, na engleskom seoskom imanju Bly. Dadilja je došla do zaključka da djecu progone zli duhovi i s tim uvjerenjem počinila je šokantna djela u nastojanju da spasi djecu od tih mračnih sila. No, čitatelji se na kraju pita jesu li duhovi stvarni ili su samo proizvod mašte mlade žene. Je li dadilja hrabra spasiteljica ili zlonamjerna luda žena? Je li zlo u kući ili u toj ženi?  

Ova tajanstvena i dvosmislena priča nadahnula je scenariste franšize Prizivanja, Chada i Careyja W. Hayesa  da naprave novu adaptaciju priče za 21. stoljeće, zajedno s producentima filmova Ono i Ono: Drugo poglavlje. 

U središtu filma je dadilja, Kate Mandell, koja počinje sumnjati da djecu o kojoj brine progone zli duhovi i da njihova kuća u Maineu, imanje Bly, čuva tajnu o groznom nasilju počinjenom nad nekadašnjom guvernantom djece, gđicom Jessel, koja je nestala bez traga. No, Kate zbog svoje prošlosti sumnja u vlastite sumnje. Njezina majka Darla je već godinama u mentalnoj ustanovi. Kate ne može biti sigurna je li to što osjeća i doživljava na imanju Bly stvarno ili je i ona poludjela. 

"Film je više psihološki triler nego horor film“, kaže Bernstein.

U glavnim ulogama su: Mackenzie Davis (Terminator: Dark Fate, The Martian) kao dadilja Kate Mandell, Finn Wolfhard kao 15-godišnji dječak Miles Fairchild, Brooklynn Prince kao Milesova sedmogodišnja sestra Flora Fairchild i Joely Richardson kao Kateina majka, Darla Mandell. 

Opsjednutost, u distribuciji Blitz filma, u CineStaru i ostalim kinima pogledaj od 30. siječnja, a ulaznice možeš kupiti online (https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/opsjednutost/6867/)  ili na blagajnama kina. 

POGLEDAJ TRAILER:

Pročitajte više