Raj na zemlji: U Hrvatskoj se nalaze dva najljepša prirodna bazena Europe

Foto: 123RF

PORTAL European Best Destination, na čijim listama najljepših destinacija svijeta Hrvatska redovito gostuje, i ovog nas je puta počastio komplimentima.

Osim što već godinama imamo najljepši Advent u Europi, kao i šest najljepših plaža te jednu od najljepših ljetnih destinacija, sad je otkriveno i da su dva naša prirodna bazena među najljepšima na ovom našem kontinentu.

Prvi je Nacionalni park Krka.

"Krka se nalazi nedaleko od predivnih gradova Šibenika, Splita, Zadra, Nina, Dubrovnika. Ne možeš dočekati da rezerviraš avionsku kartu? U Hrvatskoj, jednoj od najljepših zemalja Europe, očekuje te nezaboravan izlet, a Nacionalni park Krka jedan je od najljepših nacionalnih parkova u Europi. Njegovi slapovi će vas očarati, a kupanju u takvom okruženju nećete odoljeti", piše European Best Destinations.

Na listi je i Modro jezero kod Imotskog.

"Kad se stijene (vapnenačke primjerice) otapaju, nastaju jezera. Jedno od njih je pored Imotskog u Hrvatskoj. Imotski se nalazi ne pretjerano daleko od obale i prelijepog grada Makarske koji isto vrijedi posjetiti. Ovo prirodno jezero je 800 metara dugo i 500 metara široko", piše European Best Destinations.

Cijela lista izgleda ovako:

1. Bazen otoka Thassos u Grčkoj

2. Nacionalni park Krka

3. Saturnia, Italija

4. Lecce, Italija

5. Plava laguna, Island

6. Sarakiniko, otok Milos, Grčka

8. Modro jezero, Imotski, Hrvatska

9. Porto Moniz, Madeira, Portugal

10. Miskolc, Mađarska

11. Pamukkale, Turska

Pročitajte više