Rakitić je Raquel upoznao u kafiću, njegov poziv na spoj odbila je više od 20 puta

Foto: Instagram

Ivan Rakitić napustio je Sevillu i potpisao za saudijski Al Shabab. 

Sevilla je održala oproštajnu konferenciju za medije na kojoj je Rakitić kroz suze rekao: "Postoje trenuci kada morate shvatiti da vaše vrijeme dolazi kraju. Važno je to shvatiti, ali to može itekako boljeti. Kako to da Hrvat rođen u Švicarskoj može reći da je njegov dom u Sevilli? Sevilla je meni i više od doma... Odlazim, ali vratit ću se. Nažalost, godine me stižu i neću se vratiti kao igrač, ali Sevilla će me uvijek imati uz sebe. Nastavit ću je podržavati izdaleka u ovoj teškoj sezoni. Uvjeren sam da će sve biti u redu."

Rakitiću je najveća podrška u karijeri njegova supruga Raquel, s kojom ima dvije kćeri - Altheu i Adaru. Par je zajedno još od 2011. godine, a kao što je nogometaš ispričao nedugo nakon što su prohodali, trebalo mu je sedam mjeseci da osvoji njezino srce.

"To je priča za holivudske filmove. Prvi put kad sam vidio Raquel rekao sam: 'Ja ću nju oženiti.' Tek sam bio stigao u Sevillu, bio sam uzbuđen i nisam mogao spavati. Negdje oko ponoći otišao sam na kavu. Da, na kavu. Dakle, nije bilo šanse da ću zaspati... I onda sam je vidio. Bila je konobarica u lokalnom kafiću. Odmah sam se zaljubio. I zaljubljen sam do danas", ispričao je Rakitić jednom prilikom u intervjuu za španjolski Sport.

"Nisam joj mogao reći ništa osim 'bok' jer nisam znao ni riječ španjolskog. Rekao sam bratu da ću oženiti tu ženu. Osvajao sam je sedam mjeseci i nije bilo lako. Ali, ono što želim, to ću i dobiti. Jako sam uporan", dodao je. 

Upornost se isplatila

Navodno ju je pozivao na spoj najmanje 20 puta prije nego što je konačno pristala. U početku nije htjela pristati jer ju je bilo strah da će ubrzo odseliti, s obzirom na to da je nogometaš. 

"Moja supruga i ja smo najbolji prijatelji. Surađujemo savršeno, a ona je fantastična majka i osoba koja će nasmijati svakog koga sretne. Trebali ste nas vidjeti na početku, doduše. Bili smo kao Tarzan i Jane. Komunicirali smo gestama, ali kad ste zaljubljeni, ništa nije teško. Za mene ne postoji ništa ljepše od toga. Dobio sam jackpot na lotu", rekao je Rakitić jednom prilikom. 

Pred matičarom su se vjenčali 2013. godine, a dvije godine kasnije u Sevilli su organizirali veliko crkveno vjenčanje. 

Pročitajte više