Ramsayju se u emisiji o Hrvatskoj omakla riječ zbog koje su krenule fore na Twitteru

Foto: Press/Twitter

"GORDON RAMSAY nazvao je Jadransko more 'voda' i skoro smo morali prebaciti kanal", napisao je tviteraš Cody, inače "hrvatski zet". 

Cody je Amerikanac oženjen Hrvaticom, a njegova objava privukla je pozornost mnogih Dalmatinaca, zagovornika teorije da "more nije voda".

"Ako je to voda, popij je", "Neoprostivo", "Tipičan kontinentalni slip", "Nema poštovanja!", šalili su se tviteraši u raspravi, a ubrzo su stvari postale i ozbiljnije. Oglasila se irska ambasada u Hrvatskoj.

"Cody, ukazat ćemo na ovo našim prijateljima u britanskom veleposlanstvu u Hrvatskoj. Oni će razgovarati s gospodinom Ramsayjem i pomoći u rješavanju bilateralnih odnosa", napisali su s profila irske ambasade. A zatim su se javili i Britanci.

"Doista je potrebna hitna akcija! Za gospodina Ramseyja pripremljen je odgovarajući brifing", odgovorili su Britanci i dodali #more.

"Drago nam je što znamo da su napori veleposlanstava u #digitalnoj diplomaciji doprinijeli miru između Codyja i gospodina Ramsayja", napisali su zatim Irci te dodali #morenijevoda. "Iako nisam ja stvarao probleme oko toga, ali hvala svejedno. Uživam u njegovim programima i nastavit ću 'bez problema'", zaključio je Cody, a iz britanske ambasade našalili su se da oni ne postavljaju pitanja, "čak ni ako je u pitanju bila punica".

Ramsay nahvalio Hrvatsku

Podsjećamo, Gordon Ramsay nahvalio je Hrvatsku u epizodi svog serijala Uncharted koju je snimio u Istri, a koja je prikazana u nedjelju navečer na National Geographicu.

"Istra ima najbolje tartufe na svijetu. Zaboravljam talijanske tartufe", rekao je između ostalog Istrom oduševljeni Ramsay te dodao da je istarsko maslinovo ulje bolje i od španjolskih i od talijanskih maslinovih ulja.

Ramsayev vodič kroz Istru bio je chef David Skoko, koji je slavnog kuhara vodio i u ribolov. Pokazao mu je kako se u Istri love ugori, a Skokin sin Anton je tijekom snimanja učio Ramsayja hrvatski. U lov na tartufe slavnog je chefa vodila Višnja Prodan.

Ramsay je u Hrvatskoj boravio u ljeto 2020. godine, a emisija snimljena u Istri prikazana je u sklopu dana posvećenog Hrvatskoj na National Geographicu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.