Ranč od 27 milijuna dolara nitko ne želi kupiti. Razlog je njegov nekadašnji vlasnik

Foto: Sotheby's International Realty

RANČ u Novom Meksiku, na kojem je Jeffrey Epstein navodno trgovao ženama, teško pronalazi kupca, pa tako i nakon pet mjeseci na tržištu nije stigla nikakva ponuda za kupnju.

Po cijeni od 27.5 milijuna dolara, Zorro Ranch je prvi put stavljen na tržište još u srpnju.

Imovinski zapisi pokazuju da je Epstein kupio ranč 1993. od Garyja Kinga, koji je u to vrijeme bio glavni državni odvjetnik Novog Meksika. Kupnja se sastojala od privatnih i zakupljenih federalnih zemljišta.

Nakon što su se 2019. godine protiv Epsteina pojavile optužbe u vezi s njegovom umiješanosti u trgovinu maloljetnim djevojkama, državna povjerenica za zemljište prekinula je s njim ugovor o zakupu.

"Nikad ne bih potpisala bilo kakve ugovore o najmu ili ugovore s takvim pojedincima kao što su Jeffrey Epstein ili bilo koji od njegovih suurotnika", rekla je tada državna povjerenica za zemljište Stephanie Garcia Richard lokalnoj postaji KRQE.

Epstein je 1993. uzeo u zakup dvije parcele državnog fonda, koje su bile dio njegovog kompleksa od 10 tisuća hektara u Novom Meksiku sve do prekida ugovora 2019. godine. Ipak, i nakon raskida ugovora o najmu, 7600 hektara imanja smještenog u Stanleyju, južno od Santa Fea, ostalo je u Epsteinovom vlasništvu.

Tijekom godina brojne žene su optužile investitora iz New Yorka da ih je seksualno zlostavljao na svom ranču u Novom Meksiku. Iako nikada nije optužen za zločin u Novom Meksiku, kompleks je označen kao sastavni dio njegove navodne operacije seksualne trgovine. Više žena tvrdi da su bile predmet trgovine i silovane na ranču.

Prema oglasu, ranč ima veliku glavnu kuću na tri kata, četiri spavaće sobe i obližnju rezidenciju za kućepazitelja. Na ranču se nalaze i druge građevine, uključujući travnatu pistu, hangar, štalu, vatrogasni dom i jurtu.

Ranije ove godine Epsteinova kuća u Manhattanu prodana je za ogromnih 51 milijun dolara, a njegov kompleks u Palm Beachu na Floridi prodan je za 18.5 milijuna dolara.

Pročitajte više