Raquel Welch je bila jedan od najvećih seks simbola ikad, ove fotke su dokaz

Foto: Profimedia

GLUMICA Raquel Welch, koja je preminula u 82. godini nakon kratke bolesti, smatrana je jednim od najvećih seks simbola svog vremena.

Proslavila se ulogama iz 1960-ih u filmovima Fantastic Voyage i Milijun godina prije Krista, brzo postavši jedna od najtraženijih zvijezda u industriji. U filmu Milijun godina prije Krista pojavila se u oskudnom bikiniju od jelenje kože koji ju je katapultirao do statusa seks simbola.

Ipak neovisno o tom statusu, Welch se nikada nije skinula gola. Pozirala za Playboy 1979., ali nije se fotografirala potpuno gola, a odbijala je skinuti svu odjeću sa sebe i na ekranu tijekom svoje karijere duge pet desetljeća, rekavši da je to način na koji je odgojena.

"Raquel Welch, jedan od posljednjih klasičnih seks simbola, došla je iz doba kada ste se mogli smatrati najseksepilnijom ženom na svijetu bez skidanja odjeće. Odbila je potpunu golotinju, a ja sam popustio graciozno. Slike dokazuju njezinu tvrdnju", napisao je o njoj Hugh Hefner u knjizi Playboy: The Celebrities.

Pročitajte više