Rage Against The Machine odsvirali prvi koncert nakon 11 godina, uskoro su u Zagrebu

Foto: EPA

AMERIČKI velikani Rage Against The Machine proteklog su vikenda odsvirali svoj prvi koncert nakon 11 godina u sklopu američkog dijela turneje, što je uvod u skorašnji dolazak u Europu i nastup u zagrebačkoj Areni 17. rujna, objavili su organizatori zagrebačkog koncerta.

Nastup u američkom Wisconsinu pred 30.000 ljudi proteklog petka, nakon više od desetljeća pauze, označio je povratak koncertima jednog od najvažnijih svjetskih bendova, a RATM je predstavio setlistu najpopularnijih pjesama.

Set nabijen energijom protutnjao je kroz 16 pjesama i predstavio klasike kao što su Killing In The Name, Bullet In The Head, Bombtrack s debitantskog albuma, zatim Bulls On Parade, People Of The Sun, Testify, Tire Me, Wake Up, Guerrilla Radio, Without A Face, Know Your Enemy, Calm Like A Bomb, Sleep Now In The Fire, War Within A Breath, Freedom te cover Brucea Springsteena The Ghost Of Tom Joad.

Jedini nastup u regiji

Bend očekuje još 16 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Europu. Public Service Announcement, najtraženija svjetska turneja, tako dolazi u Zagreb, a kao specijalni gosti nastupit će hip-hop duo Run The Jewels.

Ovaj koncert bit će jedini RATM nastup u regiji i u krugu od najmanje 400 kilometara, uz najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke.

Najava prvog koncerta RATM u Hrvatskoj izazvala je ogroman interes, a potražnja za ulaznicama nadilazi sva očekivanja. Na nastup u Areni već u ovom trenutku dolaze fanovi iz 25 zemalja i s tri kontinenta pa će Zagreb tako sredinom rujna postati koncertni epicentar ovih prostora, navode organizatori.

U samo dva tjedna od početka prodaje otišlo je više od 11.000 ulaznica za koncert benda u Zagrebu, što ga čini daleko najprodavanijim i najtraženijim rock koncertom u Hrvatskoj.

Pročitajte više