Ravnatelj Park-šume Marjan htio zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

RAVNATELJ Park-šume Marjan želio je zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu. Nastup je dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, a ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati. 

"Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu", rekao je Pejnović za Slobodnu Dalmaciju. Neslužbeno doznajemo da će Grad, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, dopustiti da se održi. Kažu da oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je ravnatelj, bez konzultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

Organizatori o izjavi Pejnovića

Inače, organizatori koncerta iz tvrtke Ona moja d.o.o. poslali su zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Željkova koncerta na spomenutoj lokaciji. Međutim, stigao im je odgovor: "Poštovani, vaš zahtjev je odbijen", bez dodatnog obrazloženja.

"Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema.

S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor tvrtke Ona moja.

"Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu. A ne ga braniti na ovakav način", dodao je.

Samardžić već pjevao u Splitu

Na Sustipanu su tijekom godine brojne regionalne zvijezde imale koncerte, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonnija, Massima Savića, Crvene jabuke do The Frajli, Bože Vreće i Sergeja Ćetkovića. Željko Samardžić, mostarski pjevač s beogradskom adresom, već je nastupao u Hrvatskoj. Osim na zagrebačkom Bundeku, slušali su ga i Splićani u Spaladium Areni.

Uskoro će nastupati i u jednom splitskom klubu. "Vjerujemo da će biti rasprodan u rekordnom roku i da će se tako pokazati što Splićani misle o njegovoj glazbi", kaže Petričević.

Pročitajte više