Ravnatelj zagrebačkog muzeja o koncertu folkera: Nismo dali dozvolu, priča je gotova

Foto: Instagram

NAKON što je društvenim mrežama počela kružiti najava za koncert srpskog folkera MC Stojana u zagrebačkom Muzeju za obrt i umjetnost, čitavu situaciju za Index je prokomentirao ravnatelj Muzeja Miroslav Gašparović.

"O ovome događaju saznali smo iz medija, kao i vi. Kada smo saznali da se na društvenim mrežama oglašavaju različiti događaji u MUO-u bez našeg znanja i dozvole, organizatorima smo nekoliko sličnih 'evenata', kao i najmoprimcu restorana, poslali upozorenje i zabranu korištenja imena Muzeja za umjetnost i obrt u bilo koju svrhu bez našeg ovlaštenja, što je u ovom slučaju riječ, te ih upozorili da se ne mogu koristiti bilo koji prostori MUO-a za bilo kakve javne događaje bez naše izričite dozvole, koju, naravno, nismo dali jer nismo o njima ni bili obaviješteni. Smatrali smo da je time problem riješen jer su neki od oglašavanih događanja otkazani", otkrio je.

"Tek smo jutros otkrili da organizator za kojeg pitate nije promijenio mjesto događaja, što nam je potvrđeno na direktan upit. Opet smo poslali drugo upozorenje i izričitu zabranu korištenja bilo kojeg prostora MUO-a bez našeg odobrenja. S obzirom na to da organizator toga događanja nije kontaktirao nikoga u MUO-u niti ikada dobio bilo kakvu dozvolu, smatramo da je ovime priča završila."

"Naravno, u slučaju da se ova bespravna zloupotreba imena i ugleda MUO-a nastavi, poduzet ćemo sve moguće legalne mjere da to spriječimo te ćete o tome biti pravodobno obaviješteni", poručio je.

Za komentar smo upitali i službenog prodavača karata, čiji ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više