Razlika između Obame i Trumpa jasna je već iz njihovih tvitova o Notre-Dameu

Foto: Twitter

SVIJET je sinoć u šoku gledao kako znamenitu parišku katedralu Notre-Dame uništava požar, s kojim su se vatrogasci borili više od 12 sati. Francuski predsjednik Emmanuel Macron nešto prije ponoći obratio se medijima i već je najavio da će ponovo izgraditi Notre-Dame, a reakcije pristižu sa svih strana svijeta.

I drugi svjetski lideri sinoć su izrazili sućut Francuzima, uključujući Theresu May, Justina Trudeaua, Lea Varadkara i Donalda Trumpa. Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama također se oglasio, nazvavši Notre-Dame "jednim od najvećih svjetskih blaga", uz fotografiju svoje obitelji u čuvenoj katedrali.

S druge strane, Donald Trump ponudio je svoje razmišljanje o tome kako je požar trebao biti ugašen, a to se mnogima na društvenim mrežama nije svidjelo.

Za početak, Trump je napisao kako bi za gašenje vatre trebalo koristiti "leteće vodene tankere", što bi zapravo, objasnili su stručnjaci, uzrokovalo više štete nego požar.

U razgovoru za CNBC umirovljeni njujorški šef vatrogasaca, Wayne McPartland, dodao je: "Istovarite li na to tone vode iz zraka, to će samo urušiti cijelu strukturu i pogoršati situaciju."

Ekipa na Twitteru zatim se pitala što su to uopće leteći vodeni tankeri, a neki su se vrlo brzo prisjetili kako je Trump prije nekoliko mjeseci također podijelio svoju "ekspertizu" kad je riječ o požarima. Tad je ustvrdio da je za njih krivo jako loše upravljanje šumama, zbog čega su mu vatrogasci oštro odgovorili.

Pročitajte više