Razmišljate o novim tenisicama? Imamo odlične prijedloge za vas

Foto: Press

AKO ste ljubitelj tenisica, složit ćete se da su tenisice više od običnog odjevnog predmeta. Kulturu tenisica vežemo uz razne supkulture, od sportskih navijača do obožavatelja određenih glazbenih žanrova.

Uspon kulture tenisica najviše vežemo uz dvije pojave – košarku i hip-hop glazbu.

Kako su neobične tenisice zavladale košarkaškim terenima?

Sve je počelo osamdesetih, kad su Chicago Bullsi potpisali novu mladu nadu – Michaela Jordana. Nike je s Jordanom potpisao ugovor i za njega dizajnirao posebne tenisice s potpisom. Dok su njegove kolege igrale većinom u bijelim tenisicama, Jordanove tenisice pažnju su privlačile svojom crveno-crnom kombinacijom boja. Tenisice u bojama na košarkaškim terenima tada su bile toliko neobična pojava da je NBA zabranio Jordanu da ih nosi jer nisu zadovoljavale NBA pravila odijevanja. No, čin Jordana i Nikea već je tada pokazao koliko su tenisice bitan dio naše životne filozofije. Odabrali su da će plaćati kazne NBA-u za njihovo nošenje, a svoje tenisice Jordan je nastavio nositi na svakoj sljedećoj utakmici. Te sezone osvojio je nagradu za „rookieja godine“, a sve ostalo je povijest.

Hip-hop scena i uspon kulture tenisica

Hip-hop kultura još je jedan važan faktor zaslužan za uspon kulture tenisica. Osamdesetih godina njujorška hip-hop grupa Run DMC potpisala je ugovor s Adidasom i objavila pjesmu "My Adidas". Pjesma je bila hit, a uskoro se promijenila i čitava hip-hop moda. Obožavatelji hip-hop glazbe i pripadnici grafiti scene počeli su razvijati svoj ulični odjevni stil. Sredinom osamdesetih, tenisice koje ste nosili mogle su reći puno o vašem društvenom statusu i životnoj filozofiji.

Sada i vi možete pokazati svoju životnu filozofiju tenisicama uz odlične Black Friday popuste

Pravi zaljubljenici u tenisice kažu da tenisica nikad ne možemo imati previše. Nosimo ih baš u svim prigodama, od sportskih terena, ureda, klubova, a neke tenisice prošetale su se i velikim svjetskih pozornicama pa i oskarovskim crvenim tepihom. Raznolikost stilova tenisica nikad nije bila veća pa danas tenisicama i vi možete pokazati svoj stil i svoju životnu filozofiju. Evo nekoliko naših prijedloga.

Futurist ste, usmjereni ste na budućnost i inovacije?

Vaš moto je uvijek ići više, brže i jače? Usmjereni ste na budućnost i nova iskustva, hrabro pristupate promjenama i veselite se izumima i napretku čovječanstva. Ove tenisice „iz budućnosti“ mogu biti vaš zaštitni znak.

Na fotografiji su tenisice iz sljedećih kolekcija: Nike React Vision, Adidas ZX2K Boost, Nike Air Max 2090, Nike MX-720-818 i Nike Air Max 270 React.

Nostalgičar ste, uživate u uspomenama iz prošlosti?

Često zamišljate kako bi bilo da ste živjeli u nekom drugom periodu? Da znanstvenici izume vremenski stroj, vi biste poželjeli otputovati u prošlost, u neka „bolja vremena“. Rado se prisjećate vlastitih uspomena iz prošlosti i uživate u glazbi i filmovima iz prošlih desetljeća. Možda su baš neke od ovih tenisica vaš način da uskočite u prošlost, oponašajući tadašnji odjevni stil.

Na fotografiji su tenisice iz kolekcija Nike Blazer, Adidas Superstar i Adidas Stan Smith.

Stalo vam je do zaštite prirode i okoliša?

Očuvanje okoliša je visoko na listi vaših vrijednosti? Svojim stilom života i životnim navikama možemo doprinijeti tome da naš planet ostavimo što boljim mjestom za sljedeće generacije. Toj akciji su se pridružili i veliki sportski brendovi poput Nikea i Adidasa izbacivši kolekcije sportske odjeće i obuće izrađene od organskih i recikliranih materijala. Odabirom takve odjeće i obuće možete dati svoj mali doprinos očuvanju planeta.

Na fotografiji je sportska odjeća iz Nike Move to Zero programa, izrađena od organskih i recikliranih materijala, a tenisice su iz Adidas Sustainability programa.

Bitna vam je rodna neutralnost?

Ne slažete se da je plava boja rezervirana isključivo za dječake, a roza za djevojčice? Pri izboru odjeće i obuće vjerojatno ne želite biti ograničeni rodnim normama i ulogama. Najvažnije vam je da se osjećate ugodno i da se vama samima sviđa to što nosite. Odaberite ove rodno neutralne modele odjeće i tenisica i prilagodite ih svom stilu.

Na fotografiji su tenisice iz kolekcija Puma Rider, Puma Unity Collection i Puma Mr. Doodle.

Odvažni ste i pomalo buntovni?

Volite isprobavati nove stvari i stjecati nova iskustva? Izlazak iz zone komfora predstavlja vam užitak i često ste u potrazi za adrenalinom. Rado nosite odjeću i obuću upečatljivih boja i pritom vam bude drago kad drugi to primijete i pohvale. Pogledajte ove modele tenisica kojima ćete se istaknuti u masi.

Na fotografiji su tenisice iz kolekcije Adidas Ozweego.

Minimalist ste, ne treba vam puno da biste bili sretni?

Vjerujete u izreku „manje je više“? Neki od nas u odijevanju preferiraju ići na sigurno i biraju modele neutralnih boja koje mogu kombinirati uz različitu odjeću. Često odabir padne upravo na crnu i bijelu odjeću i obuću, kao klasiku u odijevanju. Sada možete pronaći i taj jedan univerzalni par tenisica koji već dugo želite.

U The Athlete's Foot-u su pripremili iznimno veliku ponudu tenisica, a na cijeli asortiman nude ekskluzivni popust od 30%. Cjelokupnu ponudu pogledajte ovdje.

Sadržaj donosi Index u suradnji s The Athlete's Foot te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više