Redatelj "Gospodara prstenova" režirat će remake "King Konga

NOVOZELANDSKI redatelj "Gospodara prstenova" Peter Jackson trebao bi uskoro početi raditi na novoj inačici kultnog filma "King Kong", priopćili su u ponedjeljak izvori u američkim studijima Universal.

Redatelj je još 1990-ih htio režirati "King Konga", prije nego se posvetio trilogiji "Gospodar prstenova" koje će treći i zadnji dio biti dovršen do jeseni.

"Postao sam redateljem upravo zahvaljujući tom filmu koji sam prvi puta vidio kad sam imao devet godina. Moj je san snimiti vlastitu interpretaciju tog klasika za moderno doba", izjavio je Jackson.

Jackson planira da će nova inačica filma koji će se snimati na Novom Zelandu biti završena 2005., a na scenariju će raditi zajedno s Philippom Boyensom, s kojim je radio i na "Gospodaru prstenova".

"Vizija (Petera Jacksona) tragične priče neshvaćenog bića, uz potresnu preobrazbu glavnog lika i tehnička čuda, učinit će od "King Konga" nezaobilazan film za sve filmoljubce", predviđa predsjednik Universal studija Stacey Snider u specijaliziranom dnevnom listu Variety.

(Hina) dš/vrad bnš

Pročitajte više