Rekordan iznos Powerball jackpota, Amerikanci mogu osvojiti 975 milijuna dolara

Foto: EPA

Jackpot od 935 milijuna dolara u izvlačenju američke lutrije Powerball, jedan od najvećih u povijesti lutrije, nije osvojen u subotu navečer, čime se povećava dobitak za izvlačenje sljedećeg tjedna.

Nitko nije imao dobitne brojeve, pokazala je internetska stranica Powerballa. Sljedeće će izvlačenje biti u ponedjeljak, a jackpot sada se penje na 975 milijuna dolara. Dobitak, sada peti najveći u povijesti igre prema lutriji, stalno raste otkako je zadnji dobitnik Powerballa osvojio jackpot na Novu godinu 2024.

Listić košta 2 dolara

Osvoji li tko u ponedjeljak jackpot, vlasnik dobitnog listića može odlučiti prihvatiti ga u jednom paušalnom iznosu, s novčanom vrijednošću nagrade od oko 471.7 milijuna dolara, rekli su službenici lutrije.

Izgledi za osvajanje jackpota su 1 prema 292.2 milijuna. Listić stoji 2 dolara. Listići za Powerball prodaju se u 45 država te u Districtu of Columbia, Puerto Ricu i na Američkim Djevičanskim otocima.

Ulog je u subotu još uvijek bio manji od jackpota od 1.13 milijardi dolara koji je ovog tjedna osvojen u izvlačenju druge lutrije, Mega Millionsa, i znatno manji od najvećeg ukupnog dobitka na lutriji u povijesti SAD-a. To se dogodilo u studenom 2022. kada je vlasnik listića u Kaliforniji osvojio Powerball jackpot od 2.04 milijarde dolara.

Pročitajte više