Reper tvrdi: Eminem je uspješan samo zato što je bijelac

Foto: EPA

Nakon što je Billboard Eminema smjestio na peto mjesto liste najboljih 50 repera svih vremena, reper Melle Mel rekao je kako smatra da je Eminem slavu stekao zahvaljujući "tome što je bijelac".

"Ako govorimo o prodaji albuma, da, Eminem je prodao više od svih. Ako govorimo o stilu ili rimi, da, Eminem zna dobro rimovati. Sposoban je, ali je bijelac", rekao je Melle Mel u podcastu The Art of Dialogue.

"Crni reperi mogli bi biti ljuti jer imaju na to pravo. Zašto nisu toliko uspješni kao Eminem? Jer su crne boje kože. Ništa od toga nije teško shvatiti. Eminem uspijeva jer je bijelac" zaključio je.

Sam Melle Mel smjestio se na 48. mjesto popisa, a Billboard ga je nahvalio zbog Grandmaster Flasha & The Furious Five i njegovog pojavljivanja 1984. na Grammyjem nagrađenoj pjesmi I Feel for You, koja je opisana kao "ključni rani crossover trenutak između hip-hop i R&B svijeta".

Ispred Eminema na listi su samo Tupac na četvrtom mjestu te Nas, Kendrick Lamar i Jay-Z na trećem, drugom i prvom mjestu.

Pročitajte više