Režirala je jedan od najvećih hitova Hollywooda, i dalje su joj htjeli platiti manje

Foto: Getty Images/Guliver Image/Press

PATTY JENKINS, redateljica megauspješnog blockbustera Wonder Woman (koja će uskoro režirati i ambiciozne projekte kao što su Cleopatra i Star Wars: Rogue Squadron), nedavno je otkrila da je zamalo napustila snimanje nastavka Wonder Woman 1984, i to zbog premalog honorara koji su joj ponudili.

"Bila sam jako blizu da odem. Krenula sam i učinila bih to bez problema", rekla je Jenkins gostujući u podcastu Happy Sad Confused.

Iako nikada nije željela da priča o novcu dospije u medije, to se dogodilo i znala je da se mora izboriti za veću plaću i tako postaviti primjer svim redateljima koji sudjeluju u velikim franšizama, neovisno o spolu.

"Pomirila sam se s tim jer prije Wonder Woman nisam zarađivala previše. Bilo mi je jasno zašto sam plaćena manje od muških kolega. No odjednom mi je postalo jasno da nisam zarađivala jer su oni bili u boljoj poziciji. Situacija se promijenila i ja ću promijeniti pristup", rekla je i dodala da su kolege u istoj poziciji kao ona dobivali sedam puta veće plaće na prvom filmu i još veće na drugom: "Ako u ovome ne pobijedim, onda ću razočarati sve, a ako ne sebe, koga? U tom trenutku postala sam jako zagrijana za to da se izborim za svoje."

Podsjećamo, Wonder Woman u kina je stigao 25. prosinca, a istog dana i na HBO Max. Bit će dostupan 31 dan.

Pročitajte više