Rezultati Indexove ankete: Estradnjake biste poslali da kopaju krumpire

Foto: Instagram/ex.co

KRUMPIRI ili glazba, pitanje je o kojem već danima raspravlja hrvatska (a odnedavno i srpska) estrada. Sve je krenulo komentarom na Indexu u kojem je jedna čitateljica predložila Nini Badrić i njenim kolegama da pomognu u okopavanju krumpira u okolici Bjelovara.

>>Raduje vas propast Nine Badrić i Severine? Prvi ćete završiti u najvećim govnima

Mi smo vas upitali što vi mislite o cijeloj situaciji te tako doznali da većina od 38 tisuća glasova zabilježenih u našoj anketi misli - neka hrvatski estradnjaci kopaju krumpire.

Samo 29 posto sudionika u Indexovoj anketi reklo je da bi glazbenicima trebalo omogućiti da rade svoj posao, dok je 71 posto (skoro 27 tisuća glasova) odlučilo - "neka kopaju krumpire".

"Evo za par dana vadimo krumpir, trideset hektara, okolica Bjelovara, i trebamo nadničare, 300 kn plaćamo po danu. Molim vas iz redakcije da javite dotičnoj ako hoće radit. Može povesti i Maju, Severinu, modnog mačka i sve ove što su uzeli pomoć od 4000 kn. Samo joj poručite da ne dođe u onoj dizajnerskoj haljini od 14 tisuća kuna, što se hvalila prije par mjeseci, jer bilo je kiše ovih dana i dosta je blatno", glasio je komentar ispod Indexovog teksta o apelu Nine Badrić s kojim se slaže 71 posto sudionika naše ankete.

Podsjećamo, Nina Badrić poručila je vladajućima da od njezinog posla ne živi samo ona nego još najmanje 15 obitelji te da su mnogi glazbenici u posljednjih pola godine ostali gladni i krpaju kraj s krajem. Podržala ju je zatim Lana Jurčević te brojni drugi hrvatski (a kasnije i srpski) estradnjaci.

Zatim je i Udruga glazbenih managera i organizatora organizirala konferenciju za medije na zagrebačkom Zrinjevcu kako bi upozorila na krizu koju je pandemija koronavirusa izazvala u glazbenoj industriji.

"Onemogućen nam je rad, zbog čega smo i apelirali na vladu na hitno usvajanje mjera za spas industrije koja godišnje akumulira potrošnju veću od 10 milijardi kuna, od čega izravnu korist ima i država“, naglasio je predsjednik Udruge glazbenih managera i organizatora Darko Tuček.

"Od početka pandemije do danas meni je otkazano 30-ak koncerata, a među 15.000 onih koje ova industrija zapošljava su i članovi mojeg tima. Naš je sektor jedan od rijetkih koji je zapravo cijelo vrijeme ostao u lockdownu, a budući da smo svi koji se bavimo ovim poslom povezani s nizom drugih industrija i djelatnosti te da svi zajedno činimo jedan veliki lanac, egzistencija jednog velikog broja ljudi je danas uistinu ugrožena“, izjavila je Indira Levak. 

Pročitajte više