Rim Tim Tagi Dim se plesalo i u Splitu, plesačima se pridružili turisti

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Na splitskim Prokurativama u subotu je oko podneva počelo snimanje Rim Tim Tagi Dim plesa u kojem su sudjelovali brojni plesači, građani, ali i turisti. U ritmu muzike širom Prokurativa rasplesali su se stari i mladi, muškarci i žene, odrasli i djeca, domaći i stranci. 

Sudionike plesa snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije (HRT), a, osim u gradu pod Marjanom, snimanje se odvijalo i u Zagrebu, Zadru, Osijeku i Umagu. Građani tih gradova su sudjelovanjem i prepoznatljivom koreografijom hrvatskom predstavniku na ovogodišnjem Eurosongu Baby Lasagni poslali poruku podrške.

U već poznatom ritmu Rim Tim Tagi Dim posljednjih su tjedana zaplesali policajci, vatrogasci, balerine, poštari, razne plesne grupe, a sad i građani Hrvatske po trgovima.

Ovogodišnji 68. po redu Eurosong održat će se od 7. do 11. svibnja u švedskom Malmou, a hrvatski predstavnik od samog početka visoko kotira na vrhu ljestvice mogućih pobjednika. Dugo je bio na prvom mjestu kladionica za pobjedu, a sada je na drugom mjestu, odmah iza Švicarske. 

Marko Purišić ili umjetničkog imena Baby Lasagna je toliko popularan po Europi i svugdje gdje nastupa na predeurovizijskoj turneji da publika s njim zdušno pjeva i pleše Rim Tim Tagi Dim. Tako je bilo i u Londonu i u Madridu.

Pročitajte više