Rođena Iranka nova je Miss Njemačke

Foto: Profimedia

Iranka Apameh Schönauer nova je Miss Njemačke. Ima 39 godina i po zanimanju je arhitektica, a kada je imala šest godina, pobjegla je s majkom iz Irana u Njemačku. Njezina pobjeda predstavlja promjenu tradicionalnih normi ljepote i povećanje inkluzivnosti. Na ovaj izbor ljepote se prijavilo oko 15 tisuća djevojaka, a u finalu ih je bilo devet.

Schönauer se zalaže za prava žena i osnivačica je Shirzan mreže za potlačene žene. Nakon što je proglašena za Miss Njemačke rekla je da želi "iskoristiti vidljivost i doseg Miss Njemačke kako bi zagovarala različitost, podržavala snažne žene u svim područjima života i slavila nepokolebljivu snagu u ženama".

"Mislim da Njemačka treba više raširiti ruke i omogućiti nam da postanemo raznolikiji. Uvijek sam slavila Božić i svoju perzijsku Novu godinu", rekla je između ostalog.

Natjecanje za Miss Njemačke, koje je izvorno započelo kao natjecanje ljepote, temeljito je reformirano 2019. godine kako bi kandidatkinje bile raznovrsnije, a prema riječima organizatora, više se ne ocjenjuju ​​samo po izgledu već i po karakteru, osobnom angažmanu, kreativnosti ili jedinstvenoj priči. Od ove godine ukinuta je dobna granice pa sada mogu sudjelovati sve žene starije od 18 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.