Roger Waters nazvao Bidena ratnim zločincem: On dolijeva ulje na vatru u Ukrajini

Screenshot: YouTube

ROGER WATERS, engleski glazbenik i suosnivač grupe Pink Floyd, nazvao je američkog predsjednika Bidena ratnim zločincem. Waters je trenutno na turneji po Sjedinjenim Državama, a u sklopu vizualnih efekata na koncertima prikazuje Bidenovu fotografiju uz natpis "ratni zločinac".

Svoj je stav Waters objasnio u intervjuu koji je nedavno dao za CNN. "Predsjednik Biden? On dolijeva ulje na vatru u Ukrajini, za početak. To je ogroman zločin. Zašto Sjedinjene Američke Države ne bi ohrabrile predsjednika Zelenskog na pregovore da se zaustavi ovaj strašan rat u kojem je poginulo... ni ne znamo koliko Ukrajinaca i Rusa?" rekao je roker.

"Kina ne okružuje Tajvan. Tajvan je dio Kine"

"Moramo pogledati povijest i odrediti kada je rat počeo. Možemo reći da je počeo 2008. Ovaj rat se svodi na akcije i reakcije NATO-a, koji nadire prema ruskoj granici, što su obećali da neće raditi još u pregovorima s Gorbačovom, kad se sovjetska vojska povlačila iz cijele istočne Europe", dodao je.

Rekao je da SAD nema nikakvu ulogu osloboditelja, a to je usporedio i s Drugim svjetskim ratom, u koji je SAD ušao nakon japanskog napada na Pearl Harbor: "Prije toga ste bili izolacionisti. Ne zaboravimo da je u Drugom svjetskom ratu umrlo 23 milijuna Rusa štiteći mene i vas od nacista".

Osim toga, Waters se osvrnuo i na situaciju na Pacifiku: "Kina nije okružila Tajvan. Tajvan je dio Kine i to je u međunarodnoj zajednici prihvaćeno od 1948. I ako to ne znate, onda ne čitate dovoljno."

Pročitajte više