Rokaj fest nominiran je za najbolji europski festival

ROKAJ Fest nominiran je za najbolji europski festival u kategoriji "Best Medium Sized Festival". Nagrade za najbolji europski festival utemeljene su od strane ugledne organizacije i največeg online vodiča za festivale - Virtual Festivals. Ono sto su Oscari u filmskoj industriji, ove su nagrade među glazbenim festivalima, čime se svake godine slave napori festivalskih organizatora u postavljanju novih festivalskih standarda.

Rokaj Fest je svojim petogodišnjim radom ostavio traga na europskoj festivalskoj sceni, te svojim konstantnim rastom i postavljanjem novih organizacijskih standarda svoj status i značaj potvrdio i u europskoj glazbenoj industriji. Od svojih početaka do danas, Rokaj Fest je postao najpopularniji i najznačajniji ljetni glazbeni događjaj u Hrvatskoj. Kao jedini open air festival koji se održava vikendom i traje puna 3 dana, prateći tradiciju najvećih europskih festivala, Rokaj Fest je pokrenuo postojanje prave festivalske tradicije u Hrvatskoj.

Svake godine festival privlači sve više posjetitelja iz svih dijelova svijeta, te na taj način postaje naposjećeniji događaj od općeg, kulturnog i turističkog značaja. Sukladno rastu samog događaja, svake godine se proširuje i programski koncept što sa sobom povlači i postavljanje novih organizacijskih standarda. Uz ekskluzivne nastupe vodećih svjetskih glazbenih imena, organizatori posjetiteljima svake godine pružaju pravi fesivalski ugođaj.

Sve ovo svrstava Rokaj Fest među najznačajnije glazbene festivale u Europi, a uz dokazanu tendenciju konstantnog rasta, sljedeće godine, koja je ujedno i peta po redu, Rokaj Fest će u ime proslave mini obljetnice, svim ljubiteljima dobre glazbe i "Woodstock" atmosfere donijeti jos veća iznenađenja i još više dobre zabave!

O pobjedniku se odlučuje sistemom glasanja na sajtu eu.virtualfestivals.com. Prvi krug glasanja traje do 10.12. kada će festivali sa najvećim brojem glasova ući u drugi krug. Pobjednici će biti proglašeni na gala večeri glazbene konferencije Eurosonic Noorderslag u Groningenu (Nizozemska) 13.01.2010. godine.

Svi koji glasaju ulaze u bubanj za osvajanje 2 VIP ulaznice za svaki pobjednički festival. Podsjećamo vas i da ekskluzivnim nastupom Darka Rundeka & Cargo Orkestra 18.12.2009. u klubu Boogaloo, na tradicionalnom božičnom Rokaj Party-u, započinje odbrojavanje do proslave petogodišnjice najomiljenijeg open air festivala u Hrvatskoj!

Pročitajte više