Rolling Stonesi na neobičan način najavili prvi album u gotovo 20 godina?

Foto: EPA

Čini se da su legendarni Rolling Stonesi najavili novi album na poprilično neobičan način - oglasom u lokalnim novinama. Naime, preživjeli članovi sada u svojim 70-im i 80-im godinama odabrali su londonski Hackney Gazette da otkriju detalje novog albuma. Neupućenima oglas može izgledati kao neupadljiva obavijest za novu lokalnu trgovinu. "Hackney Diamonds, specijalisti za popravak stakla, otvaranje u rujnu 2023.", rečeno je čitateljima na 3. stranici novina.

Ispod oglasa nalazi se još "tragova". "Naš tim vam obećava zadovoljstvo (op.a. satisfaction). Kad kažete - ponudite mi sklonište (op.a. Gimme Shelter), mi ćemo popraviti vaše razbijene prozore", stoji u oglasu. Obožavatelji legendarnog rock benda su zaključili da je reklama ustvari najava 31. studijskog albuma benda.

Fanovi Stonesa pronašli su brojne reference u reklami, iz povijesti, tekstova i ikonografije benda. Oglas za Hackney Diamonds, naime, sadrži tekstove najpoznatijih hitova benda i kaže da je trgovina osnovana 1962. godine, godine kada su osnovani i oni. Također uključuje poveznicu na web stranicu koja prikazuje uvjete privatnosti pod glazbenom etiketom grupe Universal.

Prvi autorski album?

Ako je ovo doista novi album Rolling Stonesa, bio bi to prvi njihov autorski album u gotovo 20 godina - posljednji je bio A Bigger Bang iz 2005. To bi također bio prvi bez bubnjara Charlieja Wattsa koji je umro 2021. godine.

Ako nazovete telefonski broj naveden u oglasu, čut ćete poruku. "Dobrodošli u Hackney Diamonds, specijaliste za popravak stakla. Nemoj se ljutiti, daj to popraviti", govori muški glas s upečatljivim "cockney" naglaskom.

Pročitajte više