Rotor na ulazu u Pulu deset će dana svijetliti žutom bojom, evo zašto

Foto: HINA/ Daniel Sponza

Povodom obilježavanja 70. obljetnice Pulskog filmskog festivala, od petka navečer do kraja festivala, odnosno 23. srpnja, veliki rotor na ulazu u Pulu svijetlit će žutom bojom, izvijestili su iz pulske gradske uprave.

Na ovaj simboličan način, Pula svečano obilježava značajnu obljetnicu najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj te jednog od najstarijih filmskih festivala u Europi s "najljepšim kinom pod zvijezdama".

🟡 𝐏𝐮𝐥𝐬𝐤𝐢 𝐫𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐮 ž𝐮𝐭𝐨𝐣 𝐛𝐨𝐣𝐢 𝐩𝐨𝐯𝐨𝐝𝐨𝐦 𝐣𝐮𝐛𝐢𝐥𝐚𝐫𝐧𝐨𝐠 𝟕𝟎. 𝐏𝐮𝐥𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐚 🎞🎉💛 🌟 Povodom obilježavanja 70 godina...

Objavljuje Grad PulaPetak, 14. srpnja 2023.

Pulski filmski festival, koji se svečano otvara u subotu navečer, jubilej će obilježiti izdanjem monografije, pričama o Festivalu iz perspektive filmaša i publike koje su postale i dio vizualnog identiteta ovogodišnjeg izdanja, brojnim izložbama i popratnim programima te festivalskom himnom u interpretaciji istarske kantautorice Elis Lovrić. 

Uz 20 hrvatskih filmova i manjinskih hrvatskih koprodukcija koje su u konkurenciji za Zlatne arene, Pulski filmski festival uz niz popratnih filmskih programa u Areni, Istarskom narodnom kazalištu, Kinu Valli, Ambreli i na Brijunima prikazat će gotovo 80 filmova.

Pročitajte više