Rotten Tomatoes odlučio: Ovo je najjači filmski trenutak u posljednjih 21 godinu

Screenshot: Youtube

KAKO bi proslavili 21. rođendan svoje stranice, urednici Rotten Tomatoesa odlučili su izdvojiti najistaknutije trenutke iz filmova u posljednjih 11 godina, a fanovima su prepustili odluku o tome koji je najznačajniji. 

Na listi se našao 21 ikonski trenutak iz 21 filma, a 25 tisuća korisnika za najznačajniji su izabrali trenutak u kojem prvi put vidimo Heatha Ledgera kao Jokera u filmu Vitez tame. 

Na Rotten Tomatoesu objašnjavaju kako je Ledgerov nastup promijenio način na koji su gledatelji doživjeli njega kao glumca i pokazao za kakvu je mračnu izvedbu spreman. 

Ovdje se zapravo ne radi o samo jednom trenutku već o cijeloj njegovoj izvedbi, ali s Rotten Tomatoesa objašnjavaju da je ta izvedba "moment koji je promijenio način na koji su gledatelji navikli doživljavati filmove o superherojima te da je postavio primjer s kojim će se uspoređivati svi budući zlikovci". To je, pišu, bilo veće od jedne scene ili jedne rečenice ili dijela akcije. 

Drugi najvažniji trenutak je po broju glasova bio onaj iz filma Avengers: Infinity War, a uslijedila je rečenica "Vidim mrtve ljude" iz filma Šesto čulo. 

Na listi su se još našli razgovor Golluma i Smeagola iz Gospodara prstenova, naopaki poljubac iz Spidermana, početna scena iz animiranog filma Up, scena depilacije iz Djevca u 40-oj...

Pročitajte više