Rumunjska ministrica: Bregoviću sam platila samo 42.000 eura

RUMUNJSKA ministrica turizma Elena Udrea obratila se javnosti preko medija koji su je u posljednje vrijeme često prozivali zbog nesavjesnog trošenja državnog novca, a najistaknutiji primjer vezan je uz poznatog pjevača Gorana Bregovića. Ministrica je optužena da je novac iz fonda namijenjenog financiranju turističkih reklamnih kampanja, koristila kako bi platila Bregin nastup te da je sve to napravila jer je "bacila oko" na legendarnog glazbenika.

Ministrica pravda svoje troškove zadovoljnim turistima

"Protiv mene se provodi medijska kampanja. Posljednjih šest mjeseci objavljeno je na stotine negativnih članaka o meni", izjavila je Udrea rumunjskim novinarima. "Potrošila sam ukupno 380.000 eura na turističku promociju i razna događanja, ali to je privuklo turiste i donijelo milijune proračunu", dodala je i istaknula kako je Bregovićev koncert ministarstvo turizma stajao "samo" 42.000 eura.

Brega je sporni koncert održao još prošle godine, a njegov menadžer Raka Marić naglašava kako je ugovor po kojemu je pjevaču isplaćen honorar regularan, ovjeren i potpisan.

Pročitajte više