Runjićeve večeri: Najbolja pjesma "A vitar puše" Matije Dedića i Tamare Obrovac

U ZNAK sjećanja na skladatelja Zdenka Runjića, vrhunska glazbena imena okupila se su subotu navečer na punom Peristilu, gdje se održala peta po redu manifestacija "Runjićeve večeri".

U čast pokojnom skladatelju, nastupili su Oliver Dragojević, Gibonni, Vanna, Tamara Obrovac, Natali Dizdar, Nina Badrić, Matija Dedić, Marko Tolja, Kaliopi, Zorica Kondža, Ivana Starčević, Detour, Kristian Beluhan, Ivana Husar - Mlinac, Saša Lozar te Meri Cetinić.

Najboljom skladbom ocijenjena je pjesma Matije Dedića i Tamare Obrovac, "A vitar puše". Zlatnog galeba pobjednicima je uručio Ivo Josipović iz Hrvatskog društva skladatelja, inače predsjednički kandidat SDP-a.

Ovim večerima, službenog naziva "Runjić na Peristilu", prisustvovao je i bračni par Huljić, dok se splitskog gradonačelnika Željka Keruma moglo vidjeti kako ponosno pozira pred fotoreporterima sa sinom Joškom. Fotografi su uspjeli snimiti i Kerumovu samozatajnu suprugu Ankicu, koja je s osmjehom pratila tijek večeri.

Najplodonosnija suradnja s Oliverom Dragojevićem

Plodonosni Runjić je u svojoj karijeri napisao preko 600 pjesama za najkvalitetnija imena hrvatske estrade. Također je potpisao i tridesetak samostalnih diskografskih izdanja koja su prodana u nekoliko milijuna primjeraka. Ipak, od svih zvučnih imena, najviše je surađivao sa Oliverom Dragojevićem za kojeg je napisao oko 200 pjesama.

Runjić je dobitnik mnogih priznanja, kao što su 23 prve nagrade na Splitskom festivalu u tandemu s Dragojevićem, Nagrada grada Splita, Porin za životno djelo, Porin za najbolji album zabavne glazbe, za najbolji festivalski album i za najbolji tematsko-povijesni album. Nakon Peristila, "Runjićeve večeri", prvi puta će se 3. rujna preseliti na Bol, odnosno stadion Tenis centra "Zlatni rat".

Pročitajte više