Ruski vloger posjetio BiH pa sreo bračni par čija je gesta oduševila mnoge

Screenshot: YouTube

RUSKI vloger koji se na društvenim mrežama predstavlja pod nadimkom Vagabond prošle je godine posjetio Bosnu i Hercegovinu. Tek je nedavno na svom YouTube kanalu objavio video u kojem je pokazao koja je mjesta posjetio i ispričao svoje dojmove. 

Posjetio je Mostar, Sarajevo, Banja Luku, Doboj i Konjic, a Bosnu i Hercegovinu opisao je kao "jednu od najneobičnijih zemalja Europe". 

"Bosna i Hercegovina je zemlja na Balkanu s bogatom i kontroverznom poviješću koja je ostavila neizbrisiv trag na zemlji", istaknuo je vloger koji je u BiH stigao sasvim sam da bi vidio kako tamo ljudi žive.

Posebno se osvrnuo na boravak u selu Čuhovići u blizini Konjica. Tamo je prišao jednom bračnom paru s kojim je razgovarao, a potom su ga ugostili.

"Jedan stariji gospodin i gospođa su me ugostili na kavi. Mislim da su ovdje došli samo za vikend i da inače žive u jednom mjestu nedaleko od Sarajeva", objasnio je Vagabond.

Par je vlogeru ponudio i hrane, a njegovi pratitelji u komentarima su pisali da ih se jako dojmila njihova gesta. No mnogi su priznali kako im je fascinantno i pomalo nejasno kako se vloger uspio sporazumjeti s ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više