Russell Brand se oglasio nakon uznemirujućih optužbi. Tvrdi da je žrtva zavjere

Screenshot/Foto: YouTube/EPA

GLUMAC i komičar Russell Brand prvi se put oglasio nakon uznemirujućih optužbi za silovanje četiriju žena. U petak je objavio video na društvenim mrežama u kojem je negirao sve tvrdnje iznesene protiv njega. 

Tvrdi da je žrtva zavjere 

"Bio je ovo izvanredan i uznemirujući tjedan i zahvaljujem svima na potpori te što ste doveli u pitanje informacije koje su vam prezentirane", počeo je. 

 

Brand tvrdi kako je žrtva zavjere, no u videu se nije izravno osvrnuo na optužbe, ali je iznio tvrdnje o "medijskoj korupciji i cenzuri" te je optužio britansku vladu da ga želi cenzurirati. 

Najavio novi video 

Dodao je da će u ponedjeljak objaviti potpuniji video na streaming stranici Rumble, naglasivši da se platforma "jasno obvezala na slobodu govora" te pozvao pratitelje da ga zaprate na tom kanalu. 

Podsjetimo, YouTube je blokirao monetizaciju na njegovom kanalu, dakle više ne može zarađivati na sadržaju koji objavljuje na toj platformi. 

Uznemirujuće optužbe 

Podsjetimo, u zajedničkoj istrazi koju su proveli Sunday Times, Times i ‘Dispatches‘ Channela 4, četiri žene optužile su ga za seksualno zlostavljanje i silovanje u razdoblju između 2006. i 2013. godine, a Brand je zanijekao optužbe prije nego što su bile objavljene, dodajući da su njegove veze "uvijek bile sporazumne". 

Jedna od žena koje su ga optužile tvrdi da ju je Brand silovao bez kondoma uz zid kuće u Los Angelesu te da ju je pokušao spriječiti da ode, sve dok mu nije rekla da ide na WC. Žena je liječena u kriznom centru za silovanje tog dana, a Times je to potvrdio putem medicinske dokumentacije. 

Druga žena iz Ujedinjenog Kraljevstva tvrdi da ju je napao kada imala 16 godina, a treća tvrdi da ju je Brand seksualno napastovao dok je radila s njim u Los Angelesu. Četvrtu ženu je navodno seksualno napao u Ujedinjenom Kraljevstvu te ju je fizički i emocionalno zlostavljao. 

Ovog se tjedna javila još jedna žena koja je optužila Branda da joj je 2008. godine pokazao svoj spolni organ, a zatim se tome smijao nekoliko minuta kasnije u svojoj radio emisiji koja se emitirala na BBC-ju. 

Pročitajte više