Russell Crowe otkrio zašto je odbio ulogu u hit filmu: "Ne mogu to prežaliti"

Screenshot: YouTube

NAKON što je nedavno otkrio da ne žali što je odbio ulogu u Gospodaru prstenova koja bi mu donijela 100 milijuna dolara zarade, Russell Crowe u novom intervjuu priznao je za kojom propuštenom ulogom ipak žali.

U razgovoru s Fitzyjem i Wippom s australske radio postaje Nova FM's, Crowe je otkrio kako mu je ponuđena uloga Johnnyja Casha u biografskom filmu iz 2005. godine "Hod po rubu" (Walk The Line), uz Reese Witherspoon kao June Carter.

"Bila je to jedna od onih smiješnih stvari s unutarnjom moralnošću bilo je - 'ovo je posao iz snova za mene'", rekao je. "Svirao sam i pjevao Cashove pjesme otkako sam bio dječak. Ali osjećao sam da bih tada dobio stvari koje nisam zaslužio, da bi se na Cashovim leđima vratio po nominacije za Grammy ili nešto, jednostavno sam osjećao da je krivo."

Embed from Getty Images

Joaquin Phoenix na kraju je dobio ulogu koja mu je donijela nominacije za najboljeg glumca u konkurenciji Oscara i Zlatnog globusa. "Znam iz iskustva da je on jedan od najboljih glumaca pa me činjenica da je napravio sjajan posao nije iznenadila", rekao je Crowe o Phoenixu.

"No od prvih nota... kad kreće soundtrack, počinje i zabijanje noža u moje srce... o Bože, ne samo da sam želio biti u tom filmu nego je to bila točno verzija filma koju sam želio napraviti", dodao je.

Walk the Line uprihodio je 266 milijuna dolara globalno, a Reese Witherspoon za ulogu June Carter dobila je Oscara.

Pročitajte više