Russellu Brandu otkazuju nastupe: Neće nastupiti ni na festivalu u Australiji

Foto: EPA

NASTUP Russella Branda na festivalu u Australiji sljedeće godine otkazan je nakon što je komičar optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Brand (48) je trebao sudjelovati na Wanderlust Festivalu u veljači 2024. I festival i Brand sad su se složili da do nastupa ipak neće doći. "Zbog okolnosti koje su nedavno izašle na vidjelo, Wanderlust i Russell Brand dogovorili su se da se gospodin Brand neće pojaviti na Wanderlust Festivalu", napisala je u izjavi glavna izvršna direktorica Wanderlusta Charlotte Hill, prenose strani mediji.

Brand je ranije ove godine najavljen kao govornik na tom wellness festivalu koji se održava u Brisbaneu, Sydneyju i Melbourneu.

Na web stranici Wanderlusta Branda opisuju kao "priznatog govornika na temu ovisnosti i oporavka". Inače, on je 2017. izdao svoju knjigu o borbi s ovisnošću pod naslovom Recovery: Freedom From Our Addictions.

Otkazao i turneju

Inače, Brand je ranije odgodio preostale nastupe na svojoj turneji Bipolarisation. "Odgađamo ovih nekoliko preostalih dobrotvornih nastupa organiziranih kako bi se prikupljala sredstva za borbu protiv ovisnosti, nije nam drago - ali znamo da ćete razumjeti", objavili su promotori turneje u kratkoj izjavi.

YouTube je nedavno blokirao monetizaciju na njegovim YouTube kanalima, a BBC i Channel 4 uklonili su njegove emisije s online platformi.

Sve o Russellu Brandu i optužbama možete pronaći ovdje.

Pročitajte više