S Uberom mi je počeo novi život: Vozim kad hoću i uvijek imam vremena za rukomet

Foto: Press

AHMED NJUHOVIĆ na Uberu je počeo voziti "iz nužde", kad je ostao bez posla, no danas kaže da nije pogriješio kad je otvorio obrt i posvetio se vožnji. Osim dobre zarade, ima vremena za svoj voljeni rukomet i bezbrižan ljetni odmor s obitelji

Nakon 32 godine radnog staža, prvi put sam otišao na godišnji odmor kad sam ja to htio. Nisam se morao dogovarati s kolegama za slobodan termin i prilagođavati se rasporedu firme. Supruga i ja smo poveli unučicu i 15 dana uživali na moru, priča Ahmed Njuhović koji od prošle godine vozi na Uberu.

Nakon više od 30 godina rada u farmaciji, što mu je i struka, ostao je bez posla. Kolega koji je već vozio na Uberu objasnio mu je uvjete rada te ga potaknuo da se i sam okuša. Nije dugo trebalo da Ahmed otvori obrt i krene voziti.

"Bilo mi je bitno da radim i da mogu podmiriti obaveze prema državi, leasing i osiguranje auta. Kad sve to platim, vožnjom na Uberu imam bolju plaću no što sam imao na prijašnjim poslovima", priča Ahmed i dodaje da radije vozi noću kad nema gužve na cesti. Obično vozi svaku noć, a preko dana odmara i ne propušta rukometne tekme. U mladosti se profesionalno bavio tim sportom da bi kasnije prešao u sudačke vode, a zatim i u delegate.

"Ljepota Ubera je u toj fleksibilnosti, što mogu raditi kada i koliko hoću. Ako imam utakmicu u 16 sati, voziti mogu od 18 ili 19. Na aplikaciju mogu biti prijavljen tri ili pet sati. O svemu sam odlučujem. Meni je s Uberom počeo novi život", priča Ahmed i objašnjava da je delegat zapravo opunomoćenik HNS-a te brine da na utakmici sve bude po pravilima - od opreme, igrača, sudaca, publike... Nakon svih ovih godina, teško mu je zamisliti život bez rukometa, pa mu sloboda koju Uber pruža puno znači jer zbog utakmica često mora i putovati.

"Uživam u vožnji i što sam odlučujem kako će mi dani izgledati. Nikad mi nije dosadno i stalno srećem zanimljive ljude. Neki dan sam vozio srpsku glumicu Nedu Arnerić, drugu najpopularniju glumicu Jugoslavije. Kad sam ju dovezao pred hotel, ostali smo još neko vrijeme razgovarati što mi je bilo iznimno drago jer sam uz njene filmove odrastao", priča Ahmed. Kad je tek počinjao mnogi su mu savjetovali otvaranje različitih poslovnih subjekata, no s obzirom da mu supruga već 15 godina bez ikakvih problema vodi obrt, i sam se odlučio za tu opciju.

“Pokretanje obrta nije bilo komplicirano, a papirologiju mi vodi knjigovođa. On se ipak bolje u to razumije, a ne bih htio zbog jednog slučajne pogreške doći u sukob sa zakonom. Mislim da svatko za sebe mora vidjeti što mu najbolje odgovara. Ja sam se odlučio za obrt i nisam se prevario", zaključuje Njuhović.

 
 

Pročitajte više