Samardžić će nastupiti u Splitu iako je ravnatelj Park-šume Marjan to htio zabraniti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

GLAZBENIK Željko Samardžić ipak nastupa u Splitu ovoga ljeta. Iako je ranije bilo rasprave oko njegovog nastupa na Sustipanu, Splićani će ovoga ljeta ipak moći slušati Željka uživo.

Ulaznice su već u prodaji, a datum koncerta je 23. kolovoza. Podsjetimo, prethodno je njegov nastup bio dogovoren za 19. kolovoza, no ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati.

Ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert

"Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu", rekao je tada Pejnović za Slobodnu Dalmaciju. Međutim, neslužbeno smo tada doznali da će Grad, iako je ravnatelj Park-šume htio zabraniti koncert, dopustiti da se održi. Kažu da oni imaju posljednju riječ oko zabrana te da je ravnatelj bez konzultacija s Gradom dao izjavu da zabranjuje koncert.

Prije toga, organizatori koncerta poslali su zahtjev za održavanje Željkovog koncerta na spomenutoj lokaciji, no stigla im je odbijenica bez dodatnog objašnjenja. Čini se da su sada ipak dobili zeleno svjetlo.

Na Sustipanu su tijekom godine koncerte imale brojne regionalne zvijezde, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonnija, Massima Savića, Crvene jabuke do Frajli, Bože Vreće i Sergeja Ćetkovića. Željko Samardžić, mostarski pjevač s beogradskom adresom, već je nastupao u Hrvatskoj. Osim na zagrebačkom Bundeku, slušali su ga i Splićani, u Spaladium Areni.

Pročitajte više