Samohrani otac ispunio obećanje koje je dao u Potjeri i iznenadio cijelu Hrvatsku

Screenshot: YouTube

PROFESOR teologije i samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca Nikola Kuzmičić sudjelovao je u kvizu Potjera prošli ponedjeljak i osvojio 75.000 kuna, a zatim u samoj završnici sa suigračem Matejom osvojio sveukupno 89.000 kuna.

48-godišnjak je profesor teologije u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog koji gaji veliku ljubav prema kvizovima. Naime, Nikola je već jednom nastupio u kvizu Najslabija karika i osvojio 14.000 kuna koje je dao u dobrotvorne svrhe. Sada je odlučio napraviti istu stvar i s osvojenim iznosom u kvizu Potjera.

Naime, Nikola je još u odjavnoj špici kviza izjavio kako će osvojeni iznos donirati što je i napravio, a u intervjuu za srednja.hr otkrio je detalje o sebi i motivima koji stoje iza ove odluke.

"Novci mi nisu bili motiv za sudjelovanje u kvizu, nego je to bio izazov i želja da iskušam nešto što još nisam. Razgovarajući sa svojim sinovima (to su ta moja dva dečka!) zaključili smo da ćemo eventualni novac darovati u humanitarne svrhe", rekao je Nikola.

"Bog me je blagoslovio dvjema zdravim rukama i zdravom pameću da pošteno zarađujem. Stalo mi je odgojiti svoje sinove da se uzdaju u taj Božji dar i u svojim životima, a ne da se nadaju nekim izvanrednim čudesima. Zato mi se učinilo neprikladnim zadržati novac za sebe pa smo ga odlučili dati onima kojima je potrebniji", skromno je zaključio.

Na pitanje kome i zašto namjerava dati osvojeni iznos, rekao je: "Spontano sam tijekom snimanja rekao za odluku o darivanju novaca. Htio sam posvjedočiti da se može i drugačije pristupati materijalnom. Da ne bude zabune, ja sam samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca, živimo od profesorske plaće i male mirovine što su je sinovi dobili nakon majčine smrti tako da moja obitelj ne živi u izobilju i ne dajemo od svog suviška, ali dajemo ono što nismo ni planirali imati."

Skromni Nikola zatim je rekao: "S jedne strane bih volio da se to dogodilo u tajnosti, a s druge strane mi je drago i zbog tog svjedočanstva. Novac smo podijelili u više iznosa od tri do pet tisuća kuna i dio smo dali humanitarnim udrugama, a dio sam dao svojim prijateljima svećenicima koji će novac na svojim župama proslijediti konkretnim ljudima kojima je najpotrebniji."

Za sebe kaže da je radoznao i da uživa u novim spoznajama te kako stalno uči od drugih, a najviše od "svojih" gimnazijalaca. 

Pročitajte više