Samozatajnu suprugu Plenković je upoznao u saboru, vjenčali su se kad je on imao 44

Foto: Igor Kralj/Pixsell/EPA

DOMAĆE medije preplavila je vijest da će Andrej Plenković ove godine dobiti treće dijete. Plenković je 2017. godine postao prvi hrvatski premijer koji je dobio dijete u mandatu, kada mu se rodila kćerkica Mila.

Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković u braku su gotovo osam godina. Plenkovićeva supruga rijetko se pojavljuje u javnosti sa suprugom, a jedna od rijetkih prilika kada smo obitelj Plenković vidjeli na okupu u javnosti bio je njihov posjeti papi Franji 2017. godine. Javnost je tada vidjela malenog Marija i Milu, koja je tada imala tek osam mjeseci.

Ana se tad pojavila u crnoj kombinaciji, također s potpisom hrvatskog brenda Nebo, očito njoj omiljenog. U rukama je nosila kćerkicu Milu, a kasnije je jedan španjolski modni brend dječje odjeće fotografiju obitelji Plenković iskoristio za reklamu haljinice koju je nosila malena Mila.  

Iako se ne zna kad su se Ana i Plenković točno upoznali, zna se da su se vjenčali u listopadu 2014. godine, a dva mjeseca kasnije rodio im se sin. Mediji su tada pisali da je Ana rodila sina na svoj 35. rođendan, a dječak je dobio ime po ocu Andreja Plenkovića. 

Premijer od početka političke karijere svoj obiteljski život uspješno skriva, a o samozatajnoj Ani poznato je tek da je pravnica rođena u Dubrovniku te da je supruga upoznala u saboru, gdje je radila kao šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale.

 

Pročitajte više