Sandra Vugrinec odustala pa su na izbor za Kraljicu svijeta opet poslali Tinu Katanić



IAKO je običaj da u slučaju kad pobjednica nekog izbora ljepote nije u stanju ili odbije sudjelovati u svjetskom izboru njeno mjesto zauzima neka od njenih pratilja, ili se na izbor uopće ne ide, direkcija izbora za Kraljicu Hrvatske je iz zasad neutvrđenih razloga u Berlin poslala Tinu Katanić, koja nas je na izboru za Kraljicu svijeta već predstavljala 2006. godine i koja se tom prilikom okitila lentom 2. princeze. Predstavnice svih zemalja na ovogodišnjem svjetskom izboru su u Njemačku stigle 23. studenog, a veliko finale će u Berlinu biti održano 3. prosinca.

Komentar cijele priče o tome kako je moguće da smo na izbor poslali djevojku koja nije aktualna nositeljica lente, posljednjih dana nije bilo moguće dobiti ni od vlasnika licence za izbor Kraljice Hrvatske, Josipa Rikarda Gumzeja, ni od Kraljice Hrvatske 2005. godine Tine Katanić, koja je trenutno u Berlinu te ne odgovara na pozive i na upite poslane u porukama.

Sandra sama odustala, ali ni njoj nije jasno što u Berlinu radi Tina

Činjenica da je Tina poslana u Njemačku na svjetski izbor iznenadila je i Sandru Vugrinec, Kraljicu Hrvatske 2010. godine, koja nas je trebala predstavljati u Berlinu, ali je od daljnjeg natjecanja odustala.

Sandra napominje da je imala korektne odnose s direkcijom i organizatorima, a o razlozima svog odustajanja za Index je kazala: "Direkcija Kraljice Hrvatske svake godine dodjeljuje organizaciju drugom kandidatu. Ove godine je to bio jedan gospodin iz Osijeka i budući da je on daleko, nismo tako mnogo mogli komunicirati. Također, dosta toga sam sama organizirala, i zvala uokolo da mi se osiguraju haljine, pa sam shvatila da nemam vremena za to i da neću moći ići na svjetski izbor".


"Vjerojatno nisu bili zadovoljni prvom pratiljom"

"Obavijestila sam direkciju i organizatora da neću moći ići na izbor iz privatnih razloga. Nemam ništa protiv njih, oni su prema meni zaista bili korektni i zadovoljna sam našom suradnjom. Jednostavno imam mnogo obaveza na fakultetu i vezanih uz posao pa sam shvatila da neću sve stići. Ne želim da ispadne da nekoga ocrnjujem, meni nije nitko ništa podmetnuo", dodala je.

"Nisam znala da su Tinu Katanić poslali na svjetski izbor, ovo mi je prvi glas, vjerojatno nisu bili zadovoljni prvom pratiljom, ali ja stvarno ne znam ništa o tome", navela je Sandra u razgovoru za Index.

Hrvatska igra na kartu "provjerenog"?

Zanimljivo je spomenuti kako je lijepa Tina Katanić, s osvojenim trećim mjestom na svjetskom izboru 2006. godine u Mannheimu, u Njemačkoj, jedna od dosad najuspješnijih hrvatskih predstavnica na izboru za Kraljicu svijeta. Daniela Mihalić Gračan je kao predstavnica Jugoslavije 1990. godine, također u Njemačkoj, u Baden-Badenu, okrunjena za Kraljicu svijeta. Osim nje su se odlično plasirale i Ivona Andrijašević, koja je 1998. godine u Bonnu zauzela peto mjesto, te Zorica Pupovac koja je 2004. godine u Muenchenu bila treća.

Pročitajte više